Τέλος από σήμερα οι μάσκες σε σχολεία και Πανεπιστήμια- Υποχρεωτικές στις εξετάσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς- Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες

Τέλος μπαίνει στις υποχρεωτικές μάσκες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής, των εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους κατά την διάρκεια των εξετάσεων. 

Αναλυτικότερα από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα όμως, παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (πανελλαδικές, απολυτήριες, εξεταστικών εξαμήνου κλπ.) Συγκεκριμένα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, η μάσκα θα διατηρηθεί. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Τριτοβάθμια, ενόψει της εξεταστικής εαρινού εξαμήνου. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λιμενικός νεκρός στο Άστρος Κυνουρίας
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Τραγωδία στο Άστρος Κυνουρίας: Η στιγμή που το τεράστιο κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Συγκλονίζει φίλος του
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Ο Πούτιν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Πούτιν: Στηρίζει τους Παλαιστίνιους με 1 δισ. δολάρια από τα παγωμένα ρωσικά assets στις ΗΠΑ
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»
«Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε αναφορά από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, να αναπολεί...
Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να αναπολεί τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας»