pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Επιστολή στην Ν. Κεραμέως αποστέλλει υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων 2022 - «Ποτέ δεν θα γευτείτε τη γεύση της ισότιμης επιτυχίας που άλλοι παλεύουν για αυτήν»

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αποστέλλει υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων 2022, αναφορικά με την «ογκώδη εξεταστέα ύλη».

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου καλεί την υπουργό να «μην παίζει με η μοίρα των παιδιών της χώρας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr .

«Άραγε σας πέρασε ποτέ από το μυαλό πως οι φετινοί υποψήφιοι έχουν έρθει αντιμέτωπα με απρόσμενα προβλήματα; Για παράδειγμα: έχουν περάσει δύο καραντίνες ψυχοφθόρες και πελώριες, έχουν μολυνθεί από τον covid-19 μια και δυο φορές οι ίδιοι και οι καθηγητές τους», επισημαίνει η μαθήτρια και συμπληρώνει πως οι μαθητές έχουν να έρθουν σε επαφή με προαγωγικές εξετάσεις από το γυμνάσιο.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Αξιότιμη κυρία Κεραμεως

Ναι κυρία Κεραμεως είμαι κι εγώ ακόμη μια μαθήτρια τρίτης λυκείου που επιθυμήσει να σας γράψει μια επιστολή διαμαρτυρίας,μια επιστολή αγανάκτησης,μια επιστολή που εύχομαι απο τα βαθύ της καρδιάς μου να σας αναζωογονήσει το αίσθημα της ενσυναίσθησης που τόσο καιρό εκλείπει από τις ενέργειες και τις αποφάσεις που λαμβάνεται.Τέλος,σας γράφω μια επιστολή που ελπίζω να σας κάνει να κατανοήσετε τα προβλήματα που εσείς η ίδια και οι σύμβουλοι σας δημιουργείται στους μαθητές και καθηγητές της χώρας ΣΑΣ.

Όχι κυρία Κεραμεως δεν θα σας πω να μειώσετε την ογκώδη εξεταστέα ύλη που επιβάλλετε και υποχρεωσατε τους καθηγητές μας να βγάλουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.Βεβαια αν ρωτάτε αν τη βγάλανε την ύλη,ναι κυρία Κεραμεως τη βγάλανε.Αλλα ξέρετε κάτι;Μας συγχωρείτε κι όλας αλλά μάλλον η γενιά μας πάσχει από μια νοητική στέρηση και δεν είναι πλουτισμενη με την υπέρτατη αξία της μεγαλοφυΐας και της διάνοιας ώστε να αποστηθίσει και να κατανοήσει σε βάθος την εξεταστέα ύλη για να ανταποκριθεί εποικοδομητικά στις πανελλαδικές και να εξασφαλίσει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Αλλα μάλλον αυτή την υστέρηση τη διαπιστώσατε και σε εσάς αν δεν κάνω λάθος... .Άραγε σας πέρασε ποτέ από το μυαλό πως οι φετινοι υποψήφιοι έχουν έρθει αντιμέτωπα με απρόσμενα προβλήματα;Για παράδειγμα:έχουν περάσει δύο καραντινες ψυχοφθόρες και πελώριες,έχουν μολυνθεί από τον covid-19 μια και δυο φορές οι ίδιοι και οι καθηγητές τους.Τελος,σας υπενθυμίζω πως έχουν να έρθουν σε επαφή με προαγωγικες εξετάσεις από το γυμνάσιο.

Παρόλα αυτά εσείς συνεχίζετε ατέρμονα το έργο σας!Από ελάχιστη βάση εισαγωγής και συντελεστές βαρύτητας σε λιγότερους εισακτέους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Συγχαρητήρια κυρία Κεραμεως μόλις σώσατε τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα απαλλάξετε από τα σοβαρά προβλήματα τους.Ναι,σωστά είστε αυτή που όπως είπατε και στους Δελφούς <<χαράσσεται εκπαιδευτική πολιτική με βλέμμα στραμμένο στο 2040 >>.Μα τι διορατική κι εσείς;Αλλά προσγειωθειτε και λίγο '22 μπας και δούμε λίγη προκοπή!Αλήθεια κύρια Κεραμεως πως μπορείτε να σκέφτεστε το μακρινό μέλλον όταν το παρόν σας είναι μια αποτυχία πίσω στην αποτυχία χωρίς βελτίωση;

Σας παρακαλώ κυρία Κεραμεως μην παίζετε άλλο με τη μοίρα των παιδιών της χώρας!Μην προκαλείται άλλο αυτόν τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα σε εσάς και στους μαθητές και φοιτητές της χώρας. Γιατι όπως λέει και μία μεταφρασμένη πρόταση στο κείμενο τον λατινικών <<στους εμφύλιους πολέμους όλα είναι αξιοθρήνητα αλλά τίποτα ποιο αξιοθρήνητο από την ίδια τη νίκη: αυτή κάνει τους νικητές αγριότερους και πιο αχαλίνωτους>>.Αλλά τι σας λέω κι εγώ; Είναι μια αποστήθιση που εσείς δεν μπήκατε καν στο κόπο να ακουπησετε.Ναι σωστά είστε η περίπτωση που λόγο της οικονομικής άνεσης της οικογένειάς σας κατορθώσατε να λάβετε την πιο πολυτελή πανεπιστημιακή φοίτηση στο <<πάμφθηνο>> Harvard.

Ξέρετε κάτι κυρία Κεραμεως; Είστε αξιολύπητη γιατί ποτέ δεν θα γευτείτε τη γεύση της ισότιμης επιτυχίας που άλλοι παλεύουν γι'αυτην!     
                                                 
Μαθήτρια Γ' Λυκείου 
                             
Ειρήνη Σαχατ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Σε ποια μαθήματα «πάτωσαν» και πού «αρίστευσαν» οι υποψήφιοι των πανελλαδικών

Πανελλήνιες 2022 - Βάσεις: Υπολογίστε τα μόριά σας εδώ με 3 click

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

COVID-19 εμβόλιο κορονοϊού
Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων 30 ως 59 ετών
Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών
Τέταρτη δόση: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων 30 ως 59 ετών