filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Νίκος Φίλης: «Κατάφωρη αδικία σε βάρος των υποψηφίων που θα κληθούν να εξεταστούν στο μάθημα των Λατινικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 ενώ δεν το έχουν διδαχθεί»

Να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι απόφοιτοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2022 να εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας που έχουν διδαχθεί ζητά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει κατάφωρη αδικία την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα των Λατινικών που δεν έχουν διδαχθεί, προσθέτοντας πως «το υπουργείο Παιδείας λειτουργώντας αυταρχικά και εκδικητικά σε βάρος νέων παιδιών, σε μια περίοδο μάλιστα που οι μαθητές έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης λόγω των επιπτώσεων της διετούς πια τηλεκπαίδευσης,δεν μεριμνά ώστε οι απόφοιτοι του 2021 να εξεταστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 στο μάθημα της Κοινωνιολογίας που έχουν, άλλωστε, διδαχθεί». 

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Οι ρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα τα δύο τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελούν, μεταξύ άλλων, βαρύ χτύπημα στο Δημόσιο Σχολείο. Του εξοβελισμού των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών από το ωρολόγιο πρόγραμμα των τάξεων του Λυκείου, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αντιτέθηκε σφόδρα, έπεται η κατάφωρη αδικία σε βάρος των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2021 και εξετάστηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Συγκεκριμένα, όσοι εκ των ανωτέρω υποψηφίων θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2022 θα εξεταστούν στο μάθημα των Λατινικών, το οποίο όμως δεν έχουν διδαχθεί. Το Υπουργείο Παιδείας λειτουργώντας αυταρχικά και εκδικητικά σε βάρος νέων παιδιών, σε μια περίοδο μάλιστα που οι μαθητές έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης λόγω των επιπτώσεων της διετούς πια τηλεκπαίδευσης, δεν μεριμνά ώστε οι απόφοιτοι του 2021 να εξεταστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 στο μάθημα της Κοινωνιολογίας που έχουν, άλλωστε, διδαχθεί.

Η προκείμενη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος των «παλαιών» αποφοίτων και αντίκειται (α) στην αρχή της ίσης μεταχείρισης, καθώς οι προκείμενοι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο νέο για αυτούς μάθημα των Λατινικών, ήτοι σε ένα απαιτητικό και άγνωστο αντικείμενο δυο διδακτικών χρόνων που χρειάζεται συστηματική διδασκαλία και που δεν έχουν διδαχθεί στο σχολείο και το οποίο οι συνυποψήφιοι τους το διδάσκονται ήδη από πέρυσι (β) στο άρθρο 16 Σ. και στο θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση, καθώς οι προκείμενοι απόφοιτοι – υποψήφιοι εξωθούνται στα ιδιωτικά φροντιστήρια και οι οικογένειες τους επωμίζονται αναγκαστικά ένα μεγάλο οικονομικό βάρος.

Τόσο από παιδαγωγική όσο και ηθική άποψη είναι παράλογο οι απόφοιτοι να υποχρεώνονται να μελετήσουν και να εξεταστούν σε ένα αντικείμενο που δεν το διδάχτηκαν, ενώ οι εκάστοτε εισαγωγικές εξετάσεις είναι προέκταση της σχολικής διδασκαλίας και τα θέματα των εξετάσεων τίθενται προς επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητάς της. Επιπλέον σε αντίστοιχη κατά το παρελθόν αλλαγή στο σύστημα των εξετάσεων οι υποψήφιοι έδωσαν Λατινικά και όχι Κοινωνιολογία προκειμένου τα νέα παιδιά να μην επωμιστούν άδικα την αλλαγή της κρατικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: Προτίθεται να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι απόφοιτοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2022 να εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας που έχουν διδαχθεί;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_1.jpg
Μονιμοποίηση νεοδιόριστων: Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη
Γ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απαιτούμε από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων ειδικής...
Μονιμοποίηση νεοδιόριστων: Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη
Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε διαγωνισμό εικονικής δίκης  η ομάδα της Νομικής σχολής εκπα
Νομική ΕΚΠΑ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε διαγωνισμό ανθρωπιστικού και προσφυγικού Δικαίου
Τα μέλη της ομάδας της Νομικής ΕΚΠΑ (φωτό) επέδειξαν τις εξαιρετικές νομικές ικανότητές τους, δεξιοτεχνία στο παιχνίδι ρόλων και αξιοθαύμαστη...
Νομική ΕΚΠΑ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε διαγωνισμό ανθρωπιστικού και προσφυγικού Δικαίου