Κυριάκος Μητσοτάκης
Menelaos Myrillas / SOOC
Γράμμα προς τον Πρωθυπουργό με την παράκληση να διορθωθεί μια αδικία προς τους μαθητές που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις

Η μητέρα ενός μαθητή της Γ' λυκείου στέλνει ανοικτό γράμμα στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να αποκαταστήσει την αδικία που επέφερε η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και άφησε εκτός ΑΕΙ περίπου 40.000 υποψήφιους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, άνω των 40.000 νέων έμειναν εκτός ΑΕΙ, 18.174 περισσότεροι από πέρυσι, και πάνω από 16.000 θέσεις απέμειναν κενές σε διάφορα πανεπιστημιακά Τμήματα.

Η επιστολή

Αγαπητέ πρωθυπουργέ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα (αν και πιστεύω ότι μπορεί να μην το διαβάσετε ποτέ) σαν ύστατη παράκληση ώστε να διορθώσετε τις αδικίες προς τα παιδιά που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Διαβάζω πως πήγατε στην Αμερική να «εγκαταστήσετε» την κόρη σας σε πανεπιστήμιο της χώρας, καλές σπουδές της εύχομαι όμως μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στα δικά μας παιδιά μιας και από τη θέση σας ως πρωθυπουργός παίρνεται αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους.

Ο γιός μου λοιπόν συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 13.350 μόρια (θετική κατεύθυνση) σε μια χρονιά που ουσιαστικά τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και στηρίχτηκαν κυρίως στα φροντιστήρια, σε μια χρονιά που η ψυχολογική πίεση ήταν πολύ μεγάλη και οι συνθήκες δύσκολες. Χθες λοιπόν βγήκαν τα αποτελέσματα, έτσι λοιπόν ενώ έπιανε τις 2 σχολές που είχε ως πρώτες επιλογές ( Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης 12.772 μόρια για φέτος και 98 θέσεις κενές – Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ 12.984 μόρια για φέτος και 38 θέσεις κενές) δεν μπόρεσε ποτέ να τις δηλώσεις λόγω της ΕΒΕ που δεν συμπεριλάμβανε τη βαρύτητα των μαθημάτων.

Δηλαδή το υπουργείο Παιδείας κατάφερε το «ακατόρθωτο», μαθητές να έχουν τα μόρια να μπουν σε σχολές, οι σχολές να έχουν κενές θέσεις και να μην μπορούν καν να τις δηλώσουν στο μηχανογραφικό. Πέραν το αν είναι σωστή ή όχι η ΕΒΕ, αν έπρεπε να μειωθούν οι εισακτέοι, να κλείσουν πανεπιστημιακά τμήματα κλπ, εδώ υπάρχει μια αδικία μεγάλη την οποία πρέπει να διορθώσετε. Στην ΕΒΕ έπρεπε να υπάρχει και η βαρύτητα των μαθημάτων γιατί απλά οι μαθητές έχουν περισσότερα μόρια από τη σχολή προτίμησης τους και δεν μπορούν να τη δηλώσουν.

Προλαβαίνετε να διορθώσετε αυτή την αδικία, είναι πολύ κρίμα να παίζεται με το μέλλον των παιδιών μας, να ξεκινάνε την ενήλικη ζωή τους βλέποντας ότι η πολιτεία δεν τους υπολογίζει. Είναι πολύ άδικο και δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, ποτέ το υπουργείο Παιδείας δεν φέρθηκε τόσα άδικα στα παιδιά που παλεύουν για ένα μέλλον, που ονειρεύονται κάτι καλύτερο, που αναζητούν έναν δίκαιο κόσμο.

Σας παρακαλώ διορθώστε αυτή την αδικία, για τα παιδιά που έδωσαν φέτος όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια. Αν ενδιαφέρεστε για τους μαθητές μας, απλά κάντε κάτι, μόνο εσείς μπορείτε.

Με εκτίμηση

Γεωργία Μενούνου

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ
Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2023: «Κατάλληλος καιρός για αποδράσεις»

Η εβδομάδα θα κυλήσει σε γενικές γραμμές με ήπιο καιρό με μερικά σκαμπανεβάσματα προς το μέσο της, με τα ευχάριστα να έρχονται την 25η...

Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2023: «Κατάλληλος καιρός για αποδράσεις»