Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Βάσεις 2021: 18.174 περισσότεροι από πέρυσι εκτός ΑΕΙ, και κάπου 16.000 θέσεις απέμειναν κενές σε διάφορα πανεπιστημιακά Τμήματα

Το προαναγγελθέν εδώ και καιρό «χτύπημα» στη δημόσια Παιδεία, συντελέστηκε σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Πάνω από 40.000 νέοι έμειναν εκτός ΑΕΙ, 18.174 περισσότεροι από πέρυσι, και πάνω από 16.000 θέσεις απέμειναν κενές σε διάφορα πανεπιστημιακά Τμήματα.

Κάποιοι εξ αυτών όμως, μπήκαν στα ΙΕΚ. Και γι αυτό η κ.Κεραμέως πανηγυρίζει! Δεν μας λέει όμως ότι η επιλογή όσων δε μπήκαν, είναι να γίνουν «πελάτες» σε ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης, που δεν χρειάζονται Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά υψηλά δίδακτρα...

Ας δούμε τα στοιχεία:

Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ 28/8/2020:

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 105.420, εκ των οποίων 89.640 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 15.780 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 103.963. Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 81.413 υποψήφιοι, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ 27/8/2021:

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 103.468, εκ των οποίων 84.946 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 18.522 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ. Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Συνεπώς: 81.413-63.239=18.174 περισσότεροι υποψήφιοι από πέρυσι, έμειναν εκτός ΑΕΙ λόγω της ΕΒΕ 

Και συνολικά, αν από τους 103.468 υποψήφιους αφαιρέσουμε τους εισαχθέντες, βλέπουμε ότι εφέτος έμειναν εκτός ΑΕΙ 40.229 νέοι, όταν πέρυσι είχαν μείνει εκτός 24.007 (με μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων κατά περίπου 2.000 άτομα)

Η κ.Κεραμέως κατά τα άλλα, πανηγυρίζει για τα ΙΕΚ, και μάλιστα αναφέροντας μικρότερα νούμερα, ελπίζοντας να μειώσει το πολιτικό κόστος της αναλγητης επιλογής: «Περίπου 14.000 περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι δεν περνάνε πουθενά. Υπάρχει για αυτούς η επιλογή των Δημόσιων ΙΕΚ. Θα υπάρξουν άλλες 20.000 θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει και η εναλλακτική να προετοιμαστούν εκ νέου για να δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές» ανέφερε.

Την ίδια στιγμή που τα λέει αυτά, ο πολιτικός της προϊστάμενος και συναυτουργός του πολιτικού άγους στην εκπαίδευση,  βρίσκεται στις ΗΠΑ για να εγκαταστήσει την κόρη του στο περίφημο -και αδιανόητα ακριβό- πανεπιστήμιο Γέιλ.

Για αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει λόγος αγωνίας για τις βάσεις, δεν τους αφορούν όλα αυτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

argyroupoli
Αργυρούπολη: Στη φυλακή ο 46χρονος για το βάναυσο ξυλοδαρμό της συντρόφου του
Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 46χρονος για τον ανηλεή ξυλοδαρμό της συντρόφου του στην Αργυρούπολη- Επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα
Αργυρούπολη: Στη φυλακή ο 46χρονος για το βάναυσο ξυλοδαρμό της συντρόφου του
Λαμία: Χωρίς προσωπικό καθαριότητας δημοτικό σχολείο μεσούσης της πανδημίας
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την απουσία καθαρίστριας μεσούσης της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο το γεγονός
Λαμία: Χωρίς προσωπικό καθαριότητας δημοτικό σχολείο μεσούσης της πανδημίας
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Τι λένε για όσα συνέβησαν με τον υπόδικο καθηγητή
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι δυνατόν Πρύτανης του Ιδρύματος να είναι εξαφανισμένος για τόσο καιρό και η μόνη απάντηση που δίνει προς τους φοιτητές να...
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Τι λένε για όσα συνέβησαν με τον υπόδικο καθηγητή
Πανεπιστημιακοί ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ΑΕΙ να αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργούν»
«Η πανδημία αναδεικνύει την αναγκαιότητα του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, η οποία δεν γίνεται σεβαστή από το Υπουργείο Παιδείας»
Πανεπιστημιακοί ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ΑΕΙ να αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργούν»