golearn-engl_970-250
«Πόσο δίκαιο είναι αυτό? Τι θα πρέπει να κάνω εγώ στο εξής κυρία Υπουργέ; Να δηλώσω σχολές που δεν με ενδιαφέρουν και (εάν περάσω) να να κάνω κάτι το οποίο δεν θα με κάνει ευτυχισμένη; Πείτε μου κυρία Κεραμέως, τι να κάνω; Να νιώσω άχρηστη που δεν έγραψα 14,5 στο Ελεύθερο; Τι;», αναφέρει η ανοιχτή επιστολή

Το alfavita.gr συνεχίζει να λαμβάνει και να δημοσιεύει επιστολές μαθητών και γονέων, ώστε να δώσει φωνή στους υποψήφιους που παρά τον δύσκολο αγώνα τους σε αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δεν κατάφεραν να πετύχουν τη σχολή της πρώτης τους επιλογής, λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα. 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για μια ακόμη περίπτωση υποψήφιας που δεν θα φοιτήσει στην πρώτη της επιλογή, καθώς για 0.02 μονάδες έχασε την Ελάχιστη Βάση στο Ελεύθερο σχέδιο.

Όπως αναφέρει η υποψήφια, για ελάχιστα μόρια δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της επιλογή και το να εγγραφεί σε ιδιωτική σχολή δεν είναι εφικτό καθώς όπως τονίζει «τα χρήματα δεν τα βρίσκουμε στους δρόμους, ούτε γεννηθήκαμε βασιλιάδες».

Aναλυτικά η επιστολή: 

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,

Με αφορμή την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αλλα και των τελευταίων γεγονότων θα ήθελα να τοποθετηθώ κι εγω.

Ειμαι 23 ετων μαθήτρια ΕΠΑΛ κι έδωσα κι εγώ φέτος πανελλήνιες μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδος. Πριν πέντε χρόνια αποφοίτησα απο το Γενικο Λύκειο και ακολούθησα τον δρόμο του Δημοσίου ΙΕΚ (πράγμα που εμμεσα προσπαθειτε να οδηγήσετε να κανουν και πολλα αλλα παιδια αυτης της χώρας μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού). Έπειτα από δύο χρόνια φοίτησης και πραγματοποίησης της μισης πρακτικής σε αυτη τη σχολή αποδείχτηκε λάθος επιλογή και χάσιμο πολύτιμου χρόνου μιας και αλλού είναι η πραγματική μου κλίση.

Εγγράφηκα στο ΕΠΑΛ. Μετα απο δυο χρόνια εκπαίδευσης σε αυτό το Λύκειο έδωσα Πανελλαδικές με στόχο την σχολή της Γραφιστικής στο Αιγάλεω. Δίχως κανένα φροντιστήριο, μονο με την δική μου προσπάθεια και την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών της ειδικότητας συγκέντρωσα 16.810 μόρια. 13.590 απο τα τέσσερα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα και 3.220 απο τα ειδικά. Για 0.02 μονάδες έχασα την Ελάχιστη Βάση στο Ελεύθερο σχέδιο που ειναι στο 14.02 και το ονειρό μου για την σχολή το πήρε ο άνεμος. Ή για να το θέσω καλύτερα το ποδοπατήσατε.

Πόσο δίκαιο ειναι αυτο? Τι θα πρέπει να κάνω εγώ στο εξής κυρία Υπουργέ; Να δηλώσω σχολές που δεν με ενδιαφέρουν  και (εάν περάσω) να να κανω κατι το οποίο δεν θα με κάνει ευτυχισμένη; (Κι αυτό με την προϋπόθεση πως δεν θα την παρατήσω, το οποίο θέλατε να αποφύγετε με την θέσπιση της ΕΒΕ). Να πάω σε ιδίωτικό; Δεν έχω την δυνατότητα αυτή. Δυστύχως τα χρήματα δεν τα βρίσκουμε στους δρόμους, ούτε γεννηθήκαμε βασιλιάδες.

Πείτε μου κυρία Κεραμέως, τι να κάνω; Να νίωσω άχρηστη που δεν έγραψα 14,5 στο Ελεύθερο; Τι;

Θέσατε ένα νομοσχέδιο σε ισχύ το οποίο “μπάζει” την πιο ακατάλληλη χρονιά. Απο την αρχή έγινε γνωστο πως ενα αρκετα μεγαλο μερος τον υποψηφίων αλλα και των καθηγητών ηταν κατά αυτού παρολα αυτα το αγνοήσατε. Τους περισσότερους μήνες του διδακτικου έτους τους βγάλαμε με την τηλεκπαίδευση. Υποστηριξατε πως όλα βαίνουν καλώς και η ύλη προχωραει κανονικά. Πείτε μου, έχετε μια ιδέα του πως πρέπει να γίνεται σωστά το μάθημα του σχεδίου και του πως γινόταν; Αλλά φυσικά και φταίμε εμείς οι μαθητές που δεν καθόμασταν για την ενισχυτική διδασκαλία αυτές τις λίγες εβδομάδες που άνοιξαν τα σχολεία, ετσι;

Με όλο το θάρρος σας ζητώ να αναθεωρήσετε την απόφαση για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μιας και ηταν ηδη μια αρκετά δύσκολη χρονιά. Όλα αυτα τα  τα χρόνια στηρίζετε πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι δίπλα στα παιδιά που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα ονειρά τους. Ήρθε λοιπον η ώρα να το αποδείξετε.

Ή και αυτά είναι λόγια του αέρα;

Με εκτίμηση,
Σιώπη Σταυρούλα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Έκτακτο επίδομα σε 80000 ανέργους - Προλάβετε τις αιτήσεις - Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Φοβερή αποκάλυψη για το νερό! To έδωσαν στο Υπερταμείο – Αγνόησαν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Της Μαρίας Καραμανώφ, τ. Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης
Φοβερή αποκάλυψη για το νερό! To έδωσαν στο Υπερταμείο – Αγνόησαν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο
Η αύξηση της μέρας, έστω και ανεπαίσθητα, κατά κλάσματα του δευτερολέπτου, μπορεί μελλοντικά να έχει, μεταξύ άλλων, επιπτώσεις στην τήρηση του...
Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο