Thumbnail
«Μπορείτε να μου πείτε  κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου ότι έτσι με προστατεύετε  γιατί μάλλον δεν θα τελείωνα  τα ΤΕΦΑΑ», αναφέρει υποψήφια των πανελλαδικών στην επιστολή της

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αποστέλλει υποψήφια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα. Την επιστολή έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr.

«Είμαι αθλήτρια του τένις  με αθλητική κάρτα της  ΕΦΟΑ  (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) από το 2015.Τον Σεπτέμβριο 2020 βγήκα τρίτη σε σειρά κατάταξης στα διπλά  των 18 χρονών στο Ε1 πρωτάθλημα της Αριδαίας. Επίσης  στην ΕΦΟΑ   έχω σειρά κατάταξης 165 σε σύνολο 575 αθλητών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κα. Υπουργέ

Αποφάσισα να σας γράψω αναλυτικά τις συνέπειες της Ε.Β. Ε των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ.

Είμαι μαθήτρια της φετινής Γ΄λυκείου ΕΠΑΛ, μιας χρονιάς ιδιαίτερα δύσκολης και αγχωτικής όχι μόνο λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω στο τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά και λόγω covid και καραντίνας.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ψηφίσατε την Ε.Β.Ε την οποία άμεσα εφαρμόσατε στην τρέχουσα σχολική χρονιά.Συνήθως όταν γίνονται αλλαγές που έχουν σχέση με την πανελλαδικές εξετάσεις αυτές είναι ήδη γνωστές από τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορούν οι μαθητές να προετοιμαστούν κατάλληλα, για να μην έχουν οποιαδήποτε αναστάτωση.

Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι η άμεση εφαρμογή της Ε.Β.Ε.σε  μια τόσο δύσκολη χρονιά με πολλές αντίξοες συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι(καραντίνα,άνοδος κρουσμάτων,τηλεκπαίδευση,κλειστά γυμναστήρια, προνοητικά  στάδια ,φροντιστήρια κλπ)? 

Γιατί δεν  ενημερώσατε από τον Φεβρουάριο τους υποψηφίους? Περάσαμε ώρες  ατελείωτες μπροστά  σε μία οθόνη κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας και  εσείς νομοθετούσατε .Δεν μας ενημερώσατε ποτέ επίσημα για ότι μας περίμενε στο τέλος  της σχολικής χρονιάς.  Εδώ ταιριάζει απόλυτα ο στίχος ¨Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα¨
Διατυμπανίζετε ότι η Ε.Β.Ε δεν επιτρέπει την εισαγωγή με χαμηλούς βαθμούς (1,2,3 κ.λπ) και ότι οι άριστοι θα βρουν την θέση τους στην Ελλάδα του αύριο..Σας ενημερώνω πως δεν ισχύει έγραψα Γλώσσα 15,3 Μαθηματικά 16,9 Ανατομία 17,8 Υγιεινή 18,1 συγκεντρώνω  16655 μόρια συν 800 μόρια από πρακτικές δοκιμασίες (αυτό ίσχυε τον Σεπτέμβριο στα μόρια των γραπτών προστίθενται και τα μόρια από τα αθλήματα) σύνολο μορίων  είναι 17455( άριστη δεν είμαι άλλα ούτε και αδιάφορη). Έχω 1590 μόρια πάνω από την περσινή  βάση των ΤΕΦΑΑ  Κομοτηνής (δεν ξέρω φέτος αν θα περνούσα αυτό εξαρτάται και από τις επιδόσεις των συνυποψηφίων μου) αλλά δεν έχω την ΕΒΕ των πρακτικών  δοκιμασιών  των ΤΕΦΑΑ  και  δυστυχώς αυτό δεν μου επιτρέπει ούτε να δηλώσω την προτίμηση μου για τις σχολές των ΤΕΦΑΑ . Σε συνέχεια της αριστείας  θέλω να σας ενημερώσω ότι συνυποψήφιοι-ες με πολύ λιγότερα μόρια(γύρο στα 2000) κάτω από εμένα επειδή πιάνουν τη ΕΒ.Ε. των πρακτικών  δοκιμασιών μπορούν να δηλώσουν τα ΤΕΦΑΑ  και πιθανόν να εισαχθούν ..

Στο σημείο αυτό μπορείτε να μου πείτε  κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου ότι έτσι με προστατεύετε  γιατί μάλλον δεν θα τελείωνα  τα ΤΕΦΑΑ  εδώ ταιριάζει και ένας άλλος στίχος ¨για το καλό μου¨ θέλω να σας ενημερώσω  ότι είμαι αθλήτρια του τένις  με αθλητική κάρτα της  ΕΦΟΑ  (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) από το 2015.Τον Σεπτέμβριο 2020 βγήκα τρίτη σε σειρά κατάταξης στα διπλά  των 18 χρονών στο Ε1 πρωτάθλημα της Αριδαίας. Επίσης  στην ΕΦΟΑ   έχω σειρά κατάταξης 165 σε σύνολο 575 αθλητών.

Επίσης το επόμενο που θέλω να επισημάνω είναι ότι και τις δύο επόμενες χρονιές να κάνω μηχανογραφικό με το 10% αφού τώρα δεν πιάνω την ΕΒΕ των πρακτικών  δοκιμασιών  πάλι δεν μπορώ να δηλώσω τα ΤΕΦΑΑ  δηλαδή με καταδικάζετε να  μην κάνω πραγματικότητα ποτέ το όνειρό μου. Εκτός να το νομοσχέδιο σας προβλέπει κάτι διαφορετικό  τότε παρακαλώ ενημερώστε με γιατί  δεν είχα χρόνο να το διαβάσω  τους τελευταίους μήνες διάβαζα  αποκλειστικά για τις πανελλαδικές. 

Κυρία Υπουργέ συγνώμη αν καταχράστηκα τον χρόνο σας αλλά νομίζω ότι επέτρεπε να είμαι αναλυτική ώστε να αντιληφθείτε την έκταση του προβλήματος .

Κυρία Υπουργέ είναι άστοχη  η ΕΒΕ  των πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ  δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζετε ότι λύνει..

Κυρία Υπουργέ μην καταρρακώνετε τα όνειρά μας είναι τα μόνα που έμειναν στους νέους για να αντέξουν. 

Κυρία Υπουργέ περιμένω την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Φ.Χ. Μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα