ειδική αγωγή σεμινάριο
Διακριθείσα αθλήτρια της ρυθμικής με 18,170 μόρια δεν περνά στα ΤΕΦΑΑ λόγω ΕΒΕ, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκε ουδεμία σχέση είχαν με το αντικείμενο της ρυθμικής

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού βρήκε τη Δέσποινα Τούση, αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και αριστούχο απόφοιτη γενικού λυκείου με μια δυσάρεστη έκπληξη: 18,170 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν ήταν αρκετά για να την οδηγήσουν στην σχολή της επιθυμίας της, δηλαδή τα ΤΕΦΑΑ.

Όπως τονίζει η ίδια, η αδυναμία της να φτάσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πρακτικές δοκιμασίες, οι οποίες δεν σχετίζονταν με το δικό της αντικείμενο ενασχόλησης (ρυθμική γυμναστική), είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλώσει τα ΤΕΦΑΑ στο μηχανογραφικό δελτίο, παρά το γεγονός ότι ως διακριθείσα αθλήτρια δικαιούταν κι έξτρα μοριοδότηση.

«Θεωρώ πως η νέα εγκύκλιος για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πρακτικές εξετάσεις είναι ιδιαίτερα άδικη, καθώς αποκλείει μεγάλο τμήμα μαθητών-ακόμη και αριστούχων- από τα ΤΕΦΑΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ακολουθεί η επιστολή στο alfavita.gr:

Μετά την έκδοση της ΕΒΕ (Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, ενώ κατάφεραν να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις, βρίσκονται εκτός των σχολών επιθυμίας τους.

Ως αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής , με διάκριση στους πανελληνίους αγώνες του έτους 2018 στην κατηγορία των νεανίδων(3ης χρονιάς), όπου κατέκτησα την τρίτη θέση στα τελικά οργάνων στην μπάλα, αποκλείομαι από την σχολή της Γυμναστικής Ακαδημίας ΤΕΦΑΑ λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ στις πρακτικές δοκιμασίες, ενώ συγκέντρωσα 18.169 μόρια από τις γραπτές εξετάσεις και 934 μόρια από τις πρακτικές δοκιμασίες (συνολικά 19.103 μόρια).

Πρέπει να επισημανθεί ότι το ψήφισμα  για την καθιέρωση  της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις πρακτικές δοκιμασίες έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο που αναφέρεται στην προσαύξηση των μορίων των εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών, στους οποίους ανήκω κι εγώ, μιας και το ψήφισμα αυτό αποκλείει τη δυνατότητα των αθλητών για επιπλέον μοριοδότηση λόγω της νίκης τους σε κάποιο αγώνισμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, οι αθλητές που έχουν πανελλήνια διάκριση (1η-3η θέση) δικαιούνται προσαύξηση 20% στο σύνολο των μορίων τους, γεγονός που οριστικοποιεί την βαθμολογία μου στα 22.923 μόρια. Η νίκη αυτή(3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής) κατακτήθηκε μετά από πολλή προσπάθεια, πολύωρες προπονήσεις και πάμπολλες θυσίες, γι’ αυτό και η μη προσμέτρηση των παραπάνω μορίων στην συνολική μου βαθμολογία αποτελεί προσβολή της αθλητικής μου ταυτότητας.

Οι δεξιότητες μου στην γυμναστική είναι άδικο να αξιολογηθούν  μονάχα με βάση τις προκαθορισμένες πρακτικές δοκιμασίες(σφαιροβολία, άλμα εις μήκος, κολύμβηση, τρέξιμο), οι οποίες είναι αρκετά «μακριά» από το δικό μου κλάδο ενασχόλησης(ρυθμική γυμναστική), καθώς έτσι αναιρείται η πολύχρονη προσπάθεια και η επιτυχία μου στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής.
 
Αυτή η απρόσμενη αλλαγή τέθηκε σε ισχύ σε μία περίοδο πανδημίας, που με υπουργική απόφαση βρισκόμασταν σε κατάσταση εγκλεισμού και δεν υπήρχε η δυνατότητα προπονήσεων σε στάδια και κολυμβητήρια ούτε η δυνατότητα δια ζώσης επαφής με προπονητές για τουλάχιστον πέντε μήνες, ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας και, οποίος γνωρίζει από αθλητισμό, κατανοεί πως οι πέντε μήνες αποχής από τις προπονήσεις μπορούν να μειώσουν σημαντικά την επίδοση των αθλητών. Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα κολυμβητήρια τέθηκαν ξανά σε λειτουργία μόλις ενάμιση μήνα πριν την έναρξη των πρακτικών εξετάσεων, γεγονός που δικαιολογεί την αδυναμία των αθλητών να προετοιμαστούν κατάλληλα για το εν λόγω αγώνισμα.

Παρακαλώ να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα παραπάνω δεδομένα και να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, ώστε να μην ισχύσει η ΕΒΕ σε μαθήματα και δοκιμασίες που ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθούν σε περίοδο πανδημίας και οι οποίες μάλιστα δεν διδάσκονται στα σχολικά ιδρύματα, καθώς στα τελευταία δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι και τα  μέσα(σκάμμα, σφαίρες, κολυμβητήρια κτλ.), ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα οι αθλητές. Ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλους εμάς τους υποψήφιους και να αναγνωριστεί η προσπάθεια μας, διότι εν μέσω πανδημίας και κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας τον «άθλο» των Πανελλαδικών εξετάσεων, όμως με τα νέα δεδομένα η όλη προσπάθεια μας φαίνεται δυστυχώς να υπονομεύεται. Ευελπιστώ ότι τα αιτήματα μου θα ληφθούν υπόψη από το Υπουργείο Αθλητισμού αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την απονομή της δικαιοσύνης.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εστια ζωγραφου εμπ
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τους πυροβολισμούς στην Εστία Ζωγράφου
Καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικες δυνάμεις εσπασαν τις πόρτες όλων των οικότροφων, που δεν είχαν σχέση με την αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα αυτή...
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τους πυροβολισμούς στην Εστία Ζωγράφου
Φορολοταρία 1.000€: Οι νικητές της κλήρωσης του Απριλίου
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€
Έγινε η κλήρωση του Σεπτεμβρίου για τη Φορολοταρία Αυγούστου που χαρίζει χρήματα σε 556 τυχερούς και έως 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€