Στο πλευρό του Διονύση οι γονείς του σχολείου: «Θα μπουν στην Αρχιτεκτονική Αθηνών μαθητές με λιγότερα μόρια»
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | INTIME
Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Αθηνών - Γεννάδειο απαντά στην Κεραμέως για τον αριστούχο Διονύση Κατάκαλο: «Είναι προκλητικό να υφαρπάζεται το δικαίωμα ενός μαθητή να περάσει στην σχολή της προτίμησής του, όχι γιατί δεν αρίστευσε, αλλά διότι με αδόκιμες τεχνικές δημιουργήθηκαν στρεβλώσεις οι οποίες οδηγούν στην αδικία και τον αποκλεισμό. Πολλώ δε μάλλον, όταν το εξεταζόμενο μάθημα δεν εντάσσεται στο βασικό σχολικό ωρολογιακό πρόγραμμα»

Στο πλευρό του μαθητή Διονύση Κατάκαλου που αν και συγκέντρωσε 20.988 μόρια αποκλείστηκε λόγω ΕΒΕ από τη σχολή της προτίμησής του -την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ- τάσσεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Αθηνών - Γεννάδειο.

Μετά την επιστολή των καθηγητών του σχολείου στο alfavita.gr, οι γονείς του σχολείου δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο μαθητή ο οποίος «με κόπο και θέληση κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότατη βαθμολογία στις Πανελλήνιες εξετάσεις».

«Είναι προκλητικό να υποβαθμίζεται ο κόπος ενός μαθητή και να του υφαρπάζεται το δικαίωμα να περάσει στην σχολή της προτίμησής του, όχι γιατί δεν αρίστευσε, αλλά διότι με αδόκιμες τεχνικές δημιουργήθηκαν στρεβλώσεις οι οποίες οδηγούν στην αδικία και τον αποκλεισμό. Πολλώ δε μάλλον, όταν το εξεταζόμενο μάθημα δεν εντάσσεται στο βασικό σχολικό ωρολογιακό πρόγραμμα» τονίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς με επιστολή τους προς το alfavita.gr.

Υπογραμμίζουν επίσης πως η ΕΒΕ «εφαρμόστηκε με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και συνεπώς δεν ήταν γνωστό στους μαθητές για την προετοιμασία τους» ενώ εκφράζουν την απορία τους για τη σκοπιμότητα του εν λόγω μέτρου «καθώς υπάρχουν μαθητές που θα μπουν στην Αρχιτεκτονική Αθηνών με πολύ λιγότερα μόρια από τον Διονύση». 

Τέλος, οι γονείς καλούν την υπουργό Παιδείας να προβεί σε άρση της εφαρμογής των διατάξεων περί ΕΒΕ αλλά και τον τον Πρύτανη του ΕΜΠ όπως αιτιολογήσει τον αποκλεισμό του Διονύση Κατάκαλου από την Αρχιτεκτονική Σχολή Αθηνών, με σύνολο μορίων 20.988.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Με την παρούσα θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου μας στον άξιο μαθητή του σχολείου μας, Διονύση Κατάκαλο, ο οποίος με κόπο και θέληση κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότατη βαθμολογία στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Είναι προκλητικό να υποβαθμίζεται ο κόπος ενός μαθητή και να του υφαρπάζεται το δικαίωμα να περάσει στην σχολή της προτίμησής του, όχι γιατί δεν αρίστευσε, αλλά διότι με αδόκιμες τεχνικές δημιουργήθηκαν στρεβλώσεις οι οποίες οδηγούν στην αδικία και τον αποκλεισμό. Πολλώ δε μάλλον, όταν το εξεταζόμενο μάθημα δεν εντάσσεται στο βασικό σχολικό ωρολογιακό πρόγραμμα.

Καλούμε το Υπουργείο όπως προβεί σε άρση της εφαρμογής των διατάξεων περί ΕΒΕ, άμεσα και καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του COVID19.

Καλούμε τον Πρύτανη του ΕΜΠ όπως αιτιολογήσει τον αποκλεισμό του Διονύση Κατάκαλου από την Αρχιτεκτονική Σχολή Αθηνών, με σύνολο μορίων 20.988.

Η ΕΒΕ είναι ένας «τεχνικός» τρόπος προσδιορισμού της αξίας των εξεταζομένων, ο οποίος πιθανόν να μπορεί να φέρει τα σωστά αποτελέσματα, όχι όμως χωρίς επαρκείς μελέτες και σχέδιο και σίγουρα όχι εν μέσω πανδημίας. Υπάρχει πολύς χρόνος να μελετηθεί σωστά. Σίγουρα όμως ο παρών δεν είναι ο κατάλληλος και σίγουρα εφόσον το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και συνεπώς δεν ήταν γνωστό στους μαθητές για την προετοιμασία τους. Επιπροσθέτως δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα του εν λόγω μέτρου, καθώς υπάρχουν μαθητές που θα μπουν στην Αρχιτεκτονική Αθηνών με πολύ λιγότερα μόρια από τον Διονύση.

Καλούμε την κα Υπουργό αντί με ευκολία να αντιπροτείνει την επιλογή μιας άλλης πόλης, όπως λάβει υπ’ όψιν του τις οικονομικές δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται, καθώς και την ηθική καταρράκωση του μαθητή, ο οποίος αισθάνεται όλο το σύστημα να βάλει εναντίον του.

Καλούμε την κα Υπουργό όπως άρει την αδικία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μαθητών. Επιτρέψτε στους μαθητές να παλεύουν για τα όνειρά τους και αποκλείστε κάθε τροχοπέδη, η οποία δεν εξυπηρετεί την αναγνώριση του κόπου και του μόχθου.

 Εκ μέρους του Δ.Σ

Η πρόεδρος                                                                        

Ελένη Αδαμοπούλου Θεοδωρακοπούλου                                                       

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών: Τα δικαιολογητικά ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας
Σε ΦΕΚ η αναγγελία έναρξης και επικαιροποίησης ασκήσεως επαγγέλματος στα φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Όλα τα δικαιολογητικά που...
Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών: Τα δικαιολογητικά ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας
emvolio
Εμβόλιο κορονοϊού: Κίνδυνος για τους ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα – Η μειωμένη αντισωματική απόκριση
Οι ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα εμφανίζουν μειωμένη αντισωματική απάντηση μετά τον εμβολιασμό έναντι του COVID-19
Εμβόλιο κορονοϊού: Κίνδυνος για τους ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα – Η μειωμένη αντισωματική απόκριση