Πανελλήνιες 2021: Μαθήτρια με κορονοϊό θα ξαναδώσει όλα τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο
INTIME NEWS/Image Online
Μαθήτρια αναγκάζεται να ξαναδώσει όλα τα μαθήματα γιατί νόσησε με κορονοϊό, πριν δώσει το ειδικό μάθημα - Μακρή: Ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει για μία μόνο περίπτωση

Στην τρομερά άτυχη θέση βρέθηκε μια υποψήφια των Πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία νόσησε με κορονοϊό αφού είχε ήδη δώσει τέσσερα μαθήματα και της είχε μείνει μόνο ένα ειδικό μάθημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πήγε να δώσει το τελευταίο της μάθημα, τα «Γαλλικά», και αναγκάζεται βάσει νόμου να ξαναδώσει όλα τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο.

Παρά τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τη δυσκολία της παρακολούθησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική διευκόλυνση για αυτούς στην περίπτωση που νοσήσουν από κορονοϊό εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Είναι υποχρεωμένοι να βιώσουν για δεύτερη φορά το άγχος και την πίεση της προετοιμασίας των εξαιρετικά σημαντικών για τη ζωή τους εξετάσεων.

 

Μητέρα μαθήτριας: Ο κορονοϊός μπήκε σε νόμο που υπάρχει ήδη 5 χρόνια

Η μητέρα της μαθήτριας διαμαρτυρήθηκε στο Mega για το ζήτημα αυτό, λέγοντας ότι «η κόρη μου βρέθηκε θετικό κρούσμα την Τετάρτη και την επόμενη ημέρα ψάχναμε να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να δώσει το ειδικό μάθημα των γαλλικών. Ήθελε για γαλλική φιλολογία μόνο. Έδωσε τα 4 μαθήματά της και της έμενε το ειδικό που θα έδινε τη Δευτέρα. Μάθαμε ότι υπάρχει νόμος και πρέπει να τα δώσει όλα πάλι από τον Σεπτέμβριο. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Ο κορονοϊός μπήκε σε έναν νόμο που υπάρχει ήδη 5 χρόνια. Επικοινώνησα με τους διευθυντές και την Δευτεροβάθμια. Ήταν όλοι σίγουροι ότι πρέπει να τα δώσει όλα από Σεπτέμβριο».

«Η ισχύς του νόμου υπάρχει. Η κόρη μου και όλα τα παιδιά σαν τη κόρη μου ζουν σε καθεστώς lockdown και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι σαν να τους λένε “δεν μας νοιάζει έλα να τα ξαναδώσεις όλα από Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε.

Μακρή: Ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει για μία μόνο περίπτωση

Τότε, παρενέβη η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σχολιάζοντας ότι «ήδη από το 2017 ισχύει αυτό», ανέφερε. «Νομικά το να νομοθετήσουμε εκ των υστέρων ή να τροποποιήσουμε το νόμο για μία μόνο περίπτωση δεν γίνεται…» είπε.

«Από το 2013 – 2017 υπήρχε αυτό το περιθώριο για επαναληπτικές εξετάσεις, αλλά άλλαξε γιατί γινόταν κατάχρηση. Το υπουργείο έλαβε υπόψιν του και την πανδημία. Ως όφειλε πήρε όλα τα μέτρα για την διεξαγωγή των πανελλαδικών και ο νόμος όπως ήταν προστέθηκε και η περίπτωση της πανδημίας, οι προϋποθέσεις είναι γνωστές και δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Καταννοούμε την μαθήτρια αλλά ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Τράπεζα Θεμάτων – Φυσικοί: Προβληματισμός για την αυξημένη διδακτέα ύλη
Μη ρεαλιστική αντιστοιχία μεταξύ των διδακτικών ωρών και της έκτασης και της δυσκολίας της διδακτέας ύλης «βλέπουν» οι φυσικοί
Τράπεζα Θεμάτων – Φυσικοί: Προβληματισμός για την αυξημένη διδακτέα ύλη
ΑΕΙ: Προβληματισμοί για το ασφαλές άνοιγμα και αντάρτικο από τη Νομική
Τι αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων - Καθυστέρηση στη λήψη μέτρων εντοπίζει η ΠΟΣΔΕΠ - Εξ αποστάσεως τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική...
ΑΕΙ: Προβληματισμοί για το ασφαλές άνοιγμα και αντάρτικο από τη Νομική