Μετάλλαξη Δέλτα – Σαρηγιάννης: Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος
Βρισκόμαστε στην αρχή του 4ου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και τόνισε είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος της πανδημίας.

Ο Δ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, τόνισε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικό χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άντρας παγκάκι
Η «ωρολογιακή βόμβα» του δημογραφικού - Ο δείκτης που συνδέεται με το συνταξιοδοτικό
Η εικόνα αυτή δημιουργεί έντονη πίεση τόσο στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας όσο και στις κοινωνικές δομές άλλων ευρωπαϊκών χωρών
Η «ωρολογιακή βόμβα» του δημογραφικού - Ο δείκτης που συνδέεται με το συνταξιοδοτικό