Πανελλήνιες 2021: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συστήνεται στους μαθητές
«Zoom-Into-Ionio»: Πανελλήνια δράση του Ιονίου Πανεπιστημίου με παρουσιάσεις των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του στους μαθητές των Λυκείων που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, σε όλη την Ελλάδα

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με στόχο την καθοδήγηση των μαθητών Λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τη σωστή επιλογή σπουδών, διοργανώνει διαδικτυακές παρουσιάσεις των ακαδημαϊκών Τμημάτων του, με τίτλο Zoom-Into-Ionio.

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας, ιδίως σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου και τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να έχουν αναλυτική ενημέρωση για όλο το εύρος και τις πτυχές των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με κεντρικό σύνθημα το «Ανακάλυψε το δικό σου αύριο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου δράσεων προβολής των προσφερόμενων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προγραμμάτων σπουδών. Η δράση Zoom-Into-Ionio πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου, οι Πρόεδροι και οι καθηγητές των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν τα οικεία προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με εστίαση, μεταξύ άλλων, στο αντικείμενο των σπουδών, στην ακαδημαϊκή ζωή, καθώς και τις προοπτικές σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων.

Στη δεύτερη φάση, που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο (22-23 Μαΐου 2021), θα διοργανωθούν ατομικές συναντήσεις μαθητών και μαθητριών με Καθηγητές από κάθε Ακαδημαϊκό Τμήμα σε «εικονικά» δωμάτια, μέσω διαδικτύου. Οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα και έγκυρα επί συγκεκριμένων θεμάτων που μπορεί να τους απασχολούν και σχετίζονται με τις επιλογές τους και την μελλοντική τους ακαδημαϊκή πορεία.

H δράση Zoom-Into-Ionio θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - έκθεση: Ντρέπονται (;) να πουν ονόματα «ΒΗΜΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα