Το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται κι άλλα σενάρια και σχεδιασμούς για άνοιγμα σχολείων και Πανελλαδικές, παρότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν οι πανελλήνιες στην ώρα τους αλλά επεξεργάζεται και άλλα σενάρια, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός παιδείας κ.Ζέττα Μακρή σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1.

Η υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η τηλεκπαίδευση στη δεύτερη φάση της, "πήγε πάρα πολύ καλά και καλύφθηκε η ύλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", ενώ απέκλεισε ξανά ενδεχόμενο νέας μείωσης της ύλης στη Γ' Λυκείου

Για τη συνέχεια της χρονιάς είπε ότι «οι σχεδιασμοί του υπουργείου είναι σχεδιασμοί για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, όταν πάρουμε το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών τότε έχουμε έτοιμο και το πλάνο και την επαναλειτουργία των σχολείων δια ζώσης. Ο σχεδιασμός όσο μένει κόκκινο το φως είναι εκεί που επιτρέπεται η δια ζώσης και εκεί που δεν επιτρέπεται εξ αποστάσεως»

Τέλος, η κ.Μακρή αναφερόμενη στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, μεταξύ άλλων είπε και ότι "θεωρώ ότι είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί και καλώς τους εμπιστευόμαστε αλλά μια εσφαλμένη συμπεριφορά ενός αστυνομικού δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των δυνάμεων"

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζέττας Μακρή στα Παραπολιτικά 90,1


Αναφερόμενη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και αν πιστεύει ότι κάποιοι επιχειρούν μια επανάληψη του 2008, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε: «Εύχομαι και ελπίζω να μην το θέλουν, εκείνο το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι και να το θέλουν δεν θα το πετύχουν. Εκτιμώ ότι μετά το νηφάλιο και πολύ προσεκτικά διατυπωμένο αλλά αυστηρό διάγγελμα του πρωθυπουργού όλοι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να παίζουνε με αυτά τα πράγματα».

«Αν δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο υπάρχει μια εξαιρετικά ευκρινής πολιτική διάθεση να υποκινηθούν και να υποστηριχθούν αυτές οι κινήσεις. Έχω την εντύπωση ότι ήταν περισσότερο από βέβαιο, ίσως ήταν επιθυμητό να γίνουν αυτά τα επεισόδια για αυτό και υποκινήθηκε αυτή η πορεία, για αυτό και ενθαρρύνθηκαν να συμμετέχουν πολίτες. Σε κάθε περίπτωση αυτά δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία μας, δεν βοηθούν στην ποιότητά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί και καλώς τους εμπιστευόμαστε


Ερωτηθείσα αν έχει ευθύνη το υπουργείο Προστασίας για τα περιστατικά υπέρμετρης βίας των αστυνομικών οργάνων, η κ. Μακρή απάντησε: «Το υπουργείο Προστασίας του πολίτη θα είχε ευθύνη αν έμενε απαθές σε τέτοια περιστατικά ξέρετε όμως ότι αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα, καταδίκασε τη βία όταν είναι υπέρμετρη και όταν είναι μια αντίδραση υπερβολική. Θεωρώ ότι είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί και καλώς τους εμπιστευόμαστε αλλά μια εσφαλμένη συμπεριφορά ενός αστυνομικού δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των δυνάμεων».

«Τα επεισόδια ούτε η κοινωνία τα θέλει ούτε τα αποδέχεται ούτε ωφελούν και πολιτικά, αν αυτοί που τα υποκινούν με αυτή την μεγάλη ελαφρότητα και δεν θα περιοριστώ στη δημόσια υγεία αλλά στο κλίμα που καλλιεργείται, σε αυτό το κλίμα του διχασμού, αν αυτοί που τα υποκινούν, με βουλευτές τους, με στελέχη τους θεωρούν ότι θα έχουν πολιτικά οφέλη νομίζω ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία πια, αυτές οι αντιδράσεις είναι ξεπερασμένες και πολιτικά όχι αναποτελεσματικές, εξαιρετικά βλαβερές», υπογράμμισε η ίδια.

Στόχος οι πανελλαδικές στην ώρα τους


Για την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε: «Οι σχεδιασμοί του υπουργείου είναι σχεδιασμοί για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, όταν πάρουμε το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών τότε έχουμε έτοιμο και το πλάνο και την επαναλειτουργία των σχολείων δια ζώσης. Ο σχεδιασμός όσο μένει κόκκινο το φως είναι εκεί που επιτρέπεται η δια ζώσης και εκεί που δεν επιτρέπεται εξ αποστάσεως».

«Σε ότι αφορά την Γ’ Λυκείου στόχος είναι οι πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους. Έχει ήδη ανακοινωθεί και γνωστοποιηθεί η μείωση της ύλης από τον Ιανουάριο κατά 30%. Όλα τα υπόλοιπα σενάρια θα μου επιτρέψετε να μην τα αναφέρω ακριβώς γιατί είναι σενάρια», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσης της ύλης για την Γ’ Λυκείου, η κ. Μακρή απάντησε: « Όχι, αυτό έχει κλείσει».

Για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, διευκρίνισε: «Η τηλεκπαίδευση πήγε, τουλάχιστον στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξαιρετικά. Ορισμένα προβλήματα τα οποία υπήρχαν στην αρχή ήταν 1-2 ημερών και όχι με ευθύνη του υπουργείο και ξεπεράστηκαν. Πήγε πάρα πολύ καλά και καλύφθηκε η ύλη, έχουμε καθημερινή εικόνα γιατί οι εκπαιδευτικοί καταγράφουν την ύλη την οποία έχουν παραδώσει και εκπαιδευτικά τα αποτελέσματα είναι τα καλύτερα δυνατά. Θεωρούμε ότι σε όλη την επικράτεια έχει καλυφθεί η ύλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είναι κάτι το οποίο το καταγράφουμε ως θετικό».

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου:  «Ψιλά γράμματα» για το ΥΠΑΙΘ το κενό νηπιαγωγού
«Κενό νηπιαγωγού στο ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου λόγω άδεια κύησης της νηπιαγωγού»
Ειδικό νηπιαγωγείο Κερατσινίου:  «Ψιλά γράμματα» για το ΥΠΑΙΘ το κενό νηπιαγωγού