Β. Διγαλάκης για Πανελλαδικές: «Στις επόμενες ημέρες» ανακοινώνονται οι βάσεις
Την επόμενη εβδομάδα η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων - Με υπουργική απόφαση οι κυρώσεις για όσους μαθητές δεν φοράνε μάσκα στις σχολικές αίθουσες

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η ακριβής ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, βάσει της εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, αποκάλυψε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ενώ ερωτώμενος για την ανακοίνωση των βάσεων την Παρασκευή (28 Αυγούστου) απάντησε με νόημα πως θα ανακοινωθούν «στις επόμενες ημέρες».

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα μεταξύ της επιστροφής από τις διακοπές και της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ώστε να περιοριστεί η πιθανή διασπορά της νόσου από μαθητές και γονείς στα σχολεία.

«Η χρήση της μάσκας συνιστά ένδειξη ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους. Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιον λόγο ένας μαθητής δεν θα φορέσει τη μάσκα», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις μειοψηφικές, αλλά υπαρκτές, ομάδες γονέων που καλούν σε απειθαρχία για τις μάσκες, ο Β. Διγαλάκης ότι οι μαθητές όσο βρίσκονται στα σχολεία οφείλουν να προσαρμόζονται στους κανόνες που ισχύουν στις σχολικές μονάδες.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στις επόμενες ημέρες, με υπουργική απόφαση, θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες οδηγίες και προβλεπόμενες κυρώσεις για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Η εξεταστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετά ιδρύματα της χώρας, με τα ιδρύματα να επιλέγουν μεταξύ της εξ αποστάσεως εξέτασης ή τις δια ζώσης γραπτές εξετάσεις με τήρηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας και υποχρεωτική χρήση της μάσκας για εξεταστές και εξεταζόμενους.

Για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν χορηγηθεί κονδύλια στα ΑΕΙ, τα οποία θα μπορούσαν να διαθέσουν για την προμήθεια μασκών. Ωστόσο, το κόστος μιας μάσκας πολλαπλών χρήσεων είναι μικρό, τόνισε ο υφυπουργός, και κάθε ίδρυμα, στη βάση του αυτοδιοίκητου, μπορεί να επιλέξει αν θα διαθέσει δωρεάν μάσκες στους φοιτητές.

Ο Βασίλης Διγαλάκης υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο ελέγχου πριν ταξίδι στο εξωτερικό μέλος της οικογένειάς του εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό, ως ασυμπτωματικός φορέας. Ο υφυπουργός Παιδείας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του βγήκαν αρνητικοί, ωστόσο δόθηκε εντολή να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιοσιμό. Το μήνυμα που έστειλε είναι ότι αντιμετωπίζουμε έναν «ύπουλο» ιό, ο οποίος δεν ξέρουμε από πού θα μας χτυπήσει και γι΄αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα