Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr

Ονομάζομαι Ίρις Αικατερίνη Καμπέρογλου, είμαι 17 ετών και απόφοιτος του ΓΕΛ Φιλοθέης. Συμμετείχα φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, όπου χιλιάδες υποψήφιοι αγωνίστηκαν για μια πολυπόθητη θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την Παρασκευή το μεσημέρι με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα για την επιτυχία μου στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα συγκέντρωσα 19.475 μόρια. Ήμουν στην κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών και στόχος μου είναι η Νομική σχολή του ΕΚΠΑ.

Αυτή η επιτυχία αποτελεί ασφαλώς ένα πρώτο βήμα στον μεγάλο και συναρπαστικό δρόμο της ζωής. Η ανυπομονησία μου να ακολουθήσω το δρόμο αυτόν είναι μεγάλη. Ίσως να μη γνωρίζω ακόμα ακριβώς πού θα με οδηγήσει, αλλά σκοπός μου είναι να απολαύσω τη διαδρομή. Ελπίζω μέσα από τις σπουδές μου και κάθε άλλη επιλογή μου να φτάνω πιο κοντά στα όνειρά μου και να καλλιεργώ αυτά που είναι πολύτιμα για εμένα.

Ο δρόμος αυτός που ανοίγεται μπροστά μου είναι βέβαια ανηφορικός, έχει δυσκολίες και λακκούβες. Καθόλου όμως δε με φοβίζει αυτό, γιατί γνωρίζω ότι θα έχω πάντα στο πλευρό μου υπέροχους ανθρώπους να με στηρίζουν και να πιστεύουν στις δυνάμεις μου. Γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους γονείς μου, το σχολείο μου, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μου, τους φίλους μου. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δε θα είχα φτάσει μέχρι εδώ ούτε θα είχα τη δύναμη να συνεχίσω.

Αν έπρεπε να δώσω κάποια συμβουλή στα παιδιά που προετοιμάζονται τώρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα κατέφευγα σε λόγια τετριμμένα αλλά πέρα για πέρα αληθινά. Χρειάζεται βέβαια συστηματικό διάβασμα και προγραμματισμός, αυτοπεποίθηση και καλή διαχείριση του άγχους. Είναι σημαντικό να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το σχολείο μας και να εμπιστευόμαστε τους καθηγητές μας. Το σπουδαιότερο όμως είναι να επιλέξουμε κάτι που μας αρέσει, να θέσουμε στόχους που έχουν πραγματική αξία για εμάς και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τους πετύχουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι " δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω".

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού
Ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις υπηρεσιακές μεταβολές που ολοκληρώνονται στις 14 Αυγούστου
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού