Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr

Ονομάζομαι Ίρις Αικατερίνη Καμπέρογλου, είμαι 17 ετών και απόφοιτος του ΓΕΛ Φιλοθέης. Συμμετείχα φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, όπου χιλιάδες υποψήφιοι αγωνίστηκαν για μια πολυπόθητη θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την Παρασκευή το μεσημέρι με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα για την επιτυχία μου στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα συγκέντρωσα 19.475 μόρια. Ήμουν στην κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών και στόχος μου είναι η Νομική σχολή του ΕΚΠΑ.

Αυτή η επιτυχία αποτελεί ασφαλώς ένα πρώτο βήμα στον μεγάλο και συναρπαστικό δρόμο της ζωής. Η ανυπομονησία μου να ακολουθήσω το δρόμο αυτόν είναι μεγάλη. Ίσως να μη γνωρίζω ακόμα ακριβώς πού θα με οδηγήσει, αλλά σκοπός μου είναι να απολαύσω τη διαδρομή. Ελπίζω μέσα από τις σπουδές μου και κάθε άλλη επιλογή μου να φτάνω πιο κοντά στα όνειρά μου και να καλλιεργώ αυτά που είναι πολύτιμα για εμένα.

Ο δρόμος αυτός που ανοίγεται μπροστά μου είναι βέβαια ανηφορικός, έχει δυσκολίες και λακκούβες. Καθόλου όμως δε με φοβίζει αυτό, γιατί γνωρίζω ότι θα έχω πάντα στο πλευρό μου υπέροχους ανθρώπους να με στηρίζουν και να πιστεύουν στις δυνάμεις μου. Γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους γονείς μου, το σχολείο μου, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μου, τους φίλους μου. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δε θα είχα φτάσει μέχρι εδώ ούτε θα είχα τη δύναμη να συνεχίσω.

Αν έπρεπε να δώσω κάποια συμβουλή στα παιδιά που προετοιμάζονται τώρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα κατέφευγα σε λόγια τετριμμένα αλλά πέρα για πέρα αληθινά. Χρειάζεται βέβαια συστηματικό διάβασμα και προγραμματισμός, αυτοπεποίθηση και καλή διαχείριση του άγχους. Είναι σημαντικό να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το σχολείο μας και να εμπιστευόμαστε τους καθηγητές μας. Το σπουδαιότερο όμως είναι να επιλέξουμε κάτι που μας αρέσει, να θέσουμε στόχους που έχουν πραγματική αξία για εμάς και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τους πετύχουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι " δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω".

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε