Thumbnail

Τα τελικά στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ενισχύουν την εκτίμηση βάσεις ανσανσερ φέτος.

Μεγάλη πτώση όπως είχαμε πει θα έχουν οι Πολυτεχνικές σχολές, οι Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα Πληροφορικής, ενώ εξαίρεση αποτελούν οι σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου οι οποίες δεν θα πάρουν την κατιούσα.

Η μεγάλη πτώση σχετίζεται με το ότι πολύ λίγοι από τους υποψήφιους αρίστευσαν στις φετινές πανελλήνιες. Εκείνοι που συγκέντρωσαν από 0 έως 7.000 μόρια αποτελούν πλειοψηφία.

Όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τα στατιστικά μόνο οι δύο δύο Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια. 

Είχαμε σημειώσει ότι στην αντίπερα όχθη οι υποψήφιοι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που θα μπουν εφέτος στις αντίστοιχες σχολές στην επαρχία με λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 9.000 μόρια!

Ανθρωπιστικές επιστήμες

Όπως δείχνουν τα στατιστικά το 39% των υποψηφίων των ανθρωπιστικών σπουδών συγκέντρωσαν φέτος κάτω από 10.000 μόρια. Οι νομικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις προς τα κάτω, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, τα Πολυτεχνικά τμήματα, θα έχουν μικρή πτώση. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο  οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τις 19.000 στις βάσεις εισαγωγής τους. Οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές θα κινηθούν λίγο πάνω από τις 18.600 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, πολλοί θα είναι αυτοί που θα εισαχθούν στις Παιδαγωγικές σχολές λόγω του μεγάλου ποσοστού των υποψηφίων  που έγραψαν κάτω από τη βάση στα μαθηματικά γενικής παιδείας.

Πτώση αναμένεται και στο 5ο επιστημονικό πεδίο στις Οικονομικές σχολές, στις σχολές της Διοίκησης αλλά και της Πληροφορικής λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθηματικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Παν.Αιγαίου: Ανοικτά τα προγράμματα μοριοδότησης Εκπαιδευτικών έως 5/5
Έως 5 Μαϊου είναι ανοικτα τα 12 μοριοδοτούμενα κορυφαία προγράμματα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!
Παν.Αιγαίου: Ανοικτά τα προγράμματα μοριοδότησης Εκπαιδευτικών έως 5/5
ντουντουκα
ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για αξιολόγηση: Κλιμακώνουν με καθημερινές στάσεις εργασίας σε σχολεία έως 30/5
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε καθημερινές στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση έως τις 30 Μαΐου
ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για αξιολόγηση: Κλιμακώνουν με καθημερινές στάσεις εργασίας σε σχολεία έως 30/5
Ταινία Κόκκινος Δάσκαλος
Μια ταινία-φόρος τιμής στη μνήμη και το ήθος της εκπαιδευτικής και πολιτικής αντίστασης
«Ο Κόκκινος Δάσκαλος – Ελεγεία για τον Νίκο Πλουμπίδη»: Προβολή ταινίας την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, στις 11:30
Μια ταινία-φόρος τιμής στη μνήμη και το ήθος της εκπαιδευτικής και πολιτικής αντίστασης
ioannina-frontistirio-sillipsi-1.jpg
Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε φροντιστήριο – Υπόνοιες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
Στο στόχαστρο της Αρχής η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά φροντιστηριακής εκπαίδευσης – Οι δαπάνες των οικογενειών αυξήθηκαν κατά 35% μέσα σε δύο χρόνια
Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε φροντιστήριο – Υπόνοιες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές