Παιδιά στη Γάζα
Το σκάφος «Handala» αναχωρεί στις 13 Ιουλίου από τις Συρακούσες για να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας. Στόχος η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας – Τι αναφέρει ο «Στόλος της Ελευθερίας».

Το σκάφος «Handala» ετοιμάζεται να αποπλεύσει στις 13 Ιουλίου 2025 από τις Συρακούσες της Ιταλίας, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του Στόλου της Ελευθερίας, με στόχο να σπάσει τον πολυετή αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα.

Η Παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, με πληθυσμό περίπου 2,3 εκατομμυρίων, βιώνει ανθρωπιστική κρίση με επικείμενο λιμό, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η ανακοίνωση του Στολίσκου

Στην επίσημη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, οι διοργανωτές δηλώνουν:

«Ξαναβγάζουμε πανιά. Στις 13 Ιουλίου 2025, το σκάφος μας “Handala” θα αναχωρήσει από τις Συρακούσες της Ιταλίας για να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ. Αυτή η αποστολή είναι για τα παιδιά της Γάζας. [...] Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που αναλαμβάνουν δράση εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν υποχωρούμε».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο προηγούμενο σκάφος “Madleen”, το οποίο αναχαιτίστηκε στις αρχές Ιουνίου από τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ευρωβουλευτές και ακτιβιστές – ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκσυνελήφθησαν και απελάθηκαν.

Το ιστορικό των αποστολών

Το κίνημα «Στόλος για την Ελευθερία» ιδρύθηκε το 2006, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στον Λίβανο, και έχει πραγματοποιήσει 31 αποστολές από το 2008 έως το 2016, από τις οποίες μόνο πέντε κατάφεραν να φτάσουν στη Γάζα.

Από το 2010, όλες οι προσπάθειες για να σπάσει ο αποκλεισμός αναχαιτίζονται από τις ισραηλινές δυνάμεις, συχνά σε διεθνή ύδατα. Σημειώνεται ότι η Γάζα βρίσκεται υπό αποκλεισμό από το 2007, με τις επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό να επιδεινώνονται διαρκώς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοκο
Η «οικία Κοκοβίκου» ζωντανεύει ξανά: Μετατρέπεται σε χώρο προβολής ελληνικών ταινιών
Ο χώρος, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Πλάκας, μετατρέπεται σε κέντρο πολιτισμού αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο.
Η «οικία Κοκοβίκου» ζωντανεύει ξανά: Μετατρέπεται σε χώρο προβολής ελληνικών ταινιών
Lidl_Νέος Κόσμος
Ανάκληση προϊόντος από τα Lidl: Κίνδυνος για την υγεία – Επιστροφή και αποζημίωση χωρίς απόδειξη
Σε προληπτική ανάκληση προϊόντος υψηλής επικινδυνότητας προχωρά η αλυσίδα Lidl Ελλάς – Ποιο προϊόν αφορά, ποιος είναι ο κίνδυνος και πώς θα...
Ανάκληση προϊόντος από τα Lidl: Κίνδυνος για την υγεία – Επιστροφή και αποζημίωση χωρίς απόδειξη