Απεργία στη Νότια Κορέα
«Παράλογο και αντιδημοκρατικό μέτρο» χαρακτήρισε την επιβολή στρατιωτικού νόμου η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων της Νότιας Κορέας

Σε «γενική απεργία επ’ αόριστον» προχωρούν οι εργαζόμενοι της Νότιας Κορέας, καθώς η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως προκηρύσσει την απεργία μέχρι να υποβληθεί παραίτηση από τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ (στη φωτογραφία του Reuters/Kim Soo-hyeon, επάνω, κινητοποίηση στη Σεούλ με αίτημα την παραίτηση του προέδρου).

Η συνομοσπονδία κορεατικών συνδικάτων, η οποία μετρά όχι λιγότερα από 1,2 εκατ. μέλη, χαρακτήρισε «παράλογο και αντιδημοκρατικό μέτρο» την κίνηση που αποπειράθηκε ο κ. Γιουν, προσθέτοντας πως με αυτήν «υπέγραψε το τέλος» της εξουσίας του.

Βροχή παραιτήσεων

Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας και άλλοι σημαντικοί συνεργάτες του προέδρου της Νότιας Κορέας, του Γιουν Σοκ-γελ, «υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις τους» σήμερα, μετέδωσε νωρίτερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μερικές ώρες μετά την επιβολή και κατόπιν την άρση στρατιωτικού νόμου κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποφάσεις του αρχηγού του κράτους.

«Κορυφαίοι συνεργάτες του κ. Γιουν», ανάμεσά τους ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Τζονγκ Τζιν-σοκ, «υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μαζικά», μετέδωσε το Γιονάπ, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η προεδρία της Νότιας Κορέας δεν απάντησε αμέσως όταν της ζήτησε σχόλιο για την πληροφορία το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εξέγερση»

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα απαίτησε, επίσης, την παραίτηση του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ, κατηγορώντας τον αρχηγό του κράτους για «εξέγερση».

«Μολονότι ο στρατιωτικός νόμος ήρθη, είναι αδύνατο ν’ αποφύγει τις κατηγορίες για εξέγερση» σε βάρος του, τόνισε σε δελτίο Τύπου ο Παρκ Τσαν-ντε, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο κ. Γιουν «πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fraoyles_3052019.jpg
Πώς η κλιματική κρίση επισπεύδει την ωρίμανση των καλλιεργειών
Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι πλέον αισθητές και στους αγρούς, καθώς η καλλιεργητική περίοδος φαίνεται να μετατοπίζεται σημαντικά.
Πώς η κλιματική κρίση επισπεύδει την ωρίμανση των καλλιεργειών