Forbes
«Δεν ξέρουμε αν οι ευκαιρίες είναι οι ίδιες στην Ελλάδα» - Τι είπαν τα αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται στη λίστα του Forbes

Για την πορεία, τις διακρίσεις τους αλλά και για το όνειρό τους να γυρίσουν στην Ελλάδα μίλησαν τα δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τους 30 ερευνητές ηλικίας έως 30 ετών.

Πρόκειται για την Αντωνία Φογκτ, μοριακή βιολόγο και τον αδερφό της Κίμωνα, που είναι ηλεκτρολόγος και μηχανικός.

Η νεαρή επιστήμονας κατάφερε να αποκτήσει μια αξιοζήλευτη ακαδημαϊκή πορεία με διακρίσεις. Αποφοίτησε από λύκειο στη Θεσσαλονίκη και το 2020 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον κλάδο των Ιατρικών και Θετικών Επιστημών, με τον υψηλότερο βαθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στη Σκωτία απέκτησε πτυχίο Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας, ενώ ταυτόχρονα επιλέχθηκε ως βοηθός καθηγητή για διδασκαλία και έρευνα κατά του καρκίνου.

Επίσης, είναι πρόεδρος στη Νευρολογική Εταιρεία του Cambridge, ενώ από το 2020 είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής MCR του Κολεγίου της στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Ambassador του Κολεγίου, εστιάζοντας στην υποστήριξη φοιτητών, μέσω της συγκέντρωσης χρημάτων για υποτροφίες.

Η επιστήμονας κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά στην οικογένειά της η υπερηφάνεια είναι διπλή, καθώς στην ίδια λίστα του Forbes περιλαμβάνεται και ο αδελφός της.

Ο Κίμων Αριστοτέλης Φογκτ σπούδασε στο Harvard, όπου και δίδαξε ως Head Teaching Fellow στη Σχολή Μηχανικών, John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences, ενώ έχει δημιουργήσει δική του εταιρεία που αναπτύσσει AI λύσεις, στον τομέα της υγείας.

«Σπούδασα Κυτταρική Βιολογία και μετά μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω έρευνα για τον καρκίνο. Η έρευνα του καρκίνου έχει εξελιχθεί πολύ και σχεδόν κάθε μήνα υπάρχουν νέα φάρμακα», είπε στο Mega η Αντωνία Φογκτ.

«Αυτό που κάνουμε είναι πως έχουμε φτιάξει αλγόριθμους για τον κλάδο της υγείας. Αυτό βοηθάει τον γιατρό να αναλύει τα δεδομένα του ασθενή. Υπάρχει μία επιτροπή και μας κάλεσαν και τους 2 και ανταποκριθήκαμε. Είχα τη χαρά να δω την αδελφή μου στην πρώτη θέση και εγώ στην 5η. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αλλά δεν ξέρουμε αν οι ευκαιρίες είναι οι ίδιες» ανέφερε από την πλευρά του ο Κίμων Αριστοτέλης Φογκτ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - ΟΤΕ
Ψηφιακό άλμα στα Καλάβρυτα: Η Σοφία Ζαχαράκη για τη σύνδεση των δυσπρόσιτων σχολείων με την τεχνολογία και την ισότητα ευκαιριών
Σοφία Ζαχαράκη από τα Καλάβρυτα: «Μικρό σχολείο, μεγάλο βήμα για την ισότητα και την ψηφιακή εκπαίδευση»
Ψηφιακό άλμα στα Καλάβρυτα: Η Σοφία Ζαχαράκη για τη σύνδεση των δυσπρόσιτων σχολείων με την τεχνολογία και την ισότητα ευκαιριών
τεχνητή νοημοσύνη
«Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη»: Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για Γυμνάσια και Λύκεια
Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη: Διδακτικά σενάρια για το Γυμνάσιο και το Λύκειο
«Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη»: Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για Γυμνάσια και Λύκεια
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Πρύτανη ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με τον πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο
Συνάντηση του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με τον πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο