Air Fryer
Η έρευνα ανέφερε ότι η συλλογή δεδομένων υποδηλώνει ότι μπορεί να διαβιβαστούν σε τρίτους για λόγους μάρκετινγκ

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα airfryer ακούνε όσα λέμε, τα καταγράφουν και ύστερα κλέβουν και προωθούν προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες μας.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διαπίστωσε ότι δύο δημοφιλή μοντέλα φριτέζας κατασκοπεύουν τους ιδιοκτήτες τους.

Ενώ οι φόβοι γύρω από τα smartphones που παρακολουθούν τις συνομιλίες μας είναι υπαρκτοί εδώ και χρόνια, αποδεικνύεται ότι μπορεί να μην είναι η μόνη συσκευή στο σπίτι που μας κατασκοπεύει.

Εφαρμογές που συνδέονται με air fryer συσκευές έχει αποδειχθεί πως παρακολουθούν συνομιλίες και στη συνέχεια μοιράζονται τα δεδομένα που συλλέγουν.

Ορισμένες από τις εφαρμογές ζήτησαν από τους χρήστες την άδεια να εντοπίζουν την τοποθεσία τους και να καταγράφουν ήχο στο τηλέφωνό τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Which?, το σκεπτικό πίσω από το αίτημα για άδεια που παρέχουν πρόσβαση σε αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα δεν εξηγείται στην εφαρμογή.

Ωστόσο, η έρευνα ανέφερε ότι η συλλογή δεδομένων υποδηλώνει ότι μπορεί να διαβιβαστούν σε τρίτους για λόγους μάρκετινγκ.

Σε δήλωσή του, ο εκδότης του περιοδικού Which?, Harry Rose, δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει πώς οι κατασκευαστές έξυπνης τεχνολογίας και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται είναι σήμερα σε θέση να συλλέγουν δεδομένα από τους καταναλωτές και αυτό συχνά γίνεται με ελάχιστη ή καθόλου διαφάνεια.

Η Which? έχει ζητήσει να υπάρξουν κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές που να περιγράφουν τι αναμένεται από τους κατασκευαστές έξυπνων προϊόντων και η ICO επιβεβαίωσε ότι την άνοιξη του 2025 θα εισαχθεί ένας κώδικας - αυτό πρέπει να υποστηριχθεί από αποτελεσματική επιβολή, μεταξύ άλλων και κατά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν τρομοκρατούμαστε» απαντούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά τη σύλληψη
Στο Α.Τ. Ομονοίας εργαζόμενοι της Επιθεώρησης Εργασίας μετά από καταγγελία της Ζ. Κωνσταντοπούλου, συνελήφθη ο ένας
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν τρομοκρατούμαστε» απαντούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά τη σύλληψη
ταξη
Τέλος της εβδομάδας το ΦΕΚ των εκπαιδευτικών με τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026 - Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και δικαιολογητικά
150.000 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά "παρά πόδας"
Τέλος της εβδομάδας το ΦΕΚ των εκπαιδευτικών με τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026 - Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και δικαιολογητικά