Air Fryer
Η έρευνα ανέφερε ότι η συλλογή δεδομένων υποδηλώνει ότι μπορεί να διαβιβαστούν σε τρίτους για λόγους μάρκετινγκ

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα airfryer ακούνε όσα λέμε, τα καταγράφουν και ύστερα κλέβουν και προωθούν προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες μας.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διαπίστωσε ότι δύο δημοφιλή μοντέλα φριτέζας κατασκοπεύουν τους ιδιοκτήτες τους.

Ενώ οι φόβοι γύρω από τα smartphones που παρακολουθούν τις συνομιλίες μας είναι υπαρκτοί εδώ και χρόνια, αποδεικνύεται ότι μπορεί να μην είναι η μόνη συσκευή στο σπίτι που μας κατασκοπεύει.

Εφαρμογές που συνδέονται με air fryer συσκευές έχει αποδειχθεί πως παρακολουθούν συνομιλίες και στη συνέχεια μοιράζονται τα δεδομένα που συλλέγουν.

Ορισμένες από τις εφαρμογές ζήτησαν από τους χρήστες την άδεια να εντοπίζουν την τοποθεσία τους και να καταγράφουν ήχο στο τηλέφωνό τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Which?, το σκεπτικό πίσω από το αίτημα για άδεια που παρέχουν πρόσβαση σε αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα δεν εξηγείται στην εφαρμογή.

Ωστόσο, η έρευνα ανέφερε ότι η συλλογή δεδομένων υποδηλώνει ότι μπορεί να διαβιβαστούν σε τρίτους για λόγους μάρκετινγκ.

Σε δήλωσή του, ο εκδότης του περιοδικού Which?, Harry Rose, δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει πώς οι κατασκευαστές έξυπνης τεχνολογίας και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται είναι σήμερα σε θέση να συλλέγουν δεδομένα από τους καταναλωτές και αυτό συχνά γίνεται με ελάχιστη ή καθόλου διαφάνεια.

Η Which? έχει ζητήσει να υπάρξουν κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές που να περιγράφουν τι αναμένεται από τους κατασκευαστές έξυπνων προϊόντων και η ICO επιβεβαίωσε ότι την άνοιξη του 2025 θα εισαχθεί ένας κώδικας - αυτό πρέπει να υποστηριχθεί από αποτελεσματική επιβολή, μεταξύ άλλων και κατά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα