PALESTINI
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα πριν από την αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση - Ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εγκατέλειψαν την ανατολική Ράφα ξεπερνά τώρα τις 280.000, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Το Ισραήλ ισοπεδώνει με βομβαρδισμούς την Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με αναφορές τοπικών και διεθνών ΜΜΕ.

Οι IDF διεξάγουν νέα χερσαία επιχείρηση στην περιοχή, μήνες μετά που είχαν ανακοινώσει ότι «διέλυσαν» τη Χαμάς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν κατά μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, αφού ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις εντολές εκκένωσης της πόλης που φιλοξενεί περίπου 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από άλλες περιοχές της Γάζας είχαν βρει καταφύγιο στη Ράφα εδώ και μήνες. Η πόλη τώρα «αδειάζει», δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ στο Observer, με έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό πολιτών να αναμένεται να φύγουν σήμερα, Κυριακή σε έναν από τους μεγαλύτερους εκτοπισμούς εδώ και πολλούς μήνες. 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ, καθώς εντείνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει σε συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Σαρλ Μισέλ: «Απαράδεκτες» οι ισραηλινές εντολές για εκκένωση αμάχων από τη Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στη Ράφα σε επικίνδυνες περιοχές είναι «απαράδεκτες» για την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και την προτρέπουμε να μην προβεί σε χερσαία επιχείρηση στη Ράφα», πρόσθεσε ο Μισέλ με ανάρτηση στο X.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε νωρίτερα σήμερα κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι.

Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως γενοκτόνος, λέει ο πρόεδρος της Κολομβίας

Ο Γκουστάβο Πέτρο και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζουν να ανταλλάσσουν προσβολές για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Χ, δήλωσε: «Κύριε Νετανιάχου, θα μείνετε στην ιστορία ως γενοκτόνος. Το να ρίχνετε βόμβες σε χιλιάδες αθώα παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους δεν σας κάνει ήρωα».

Ο ίδιος συνέκρινε τον Νετανιάχου με τους Ναζί που σκότωσαν εκατομμύρια Εβραίους στην Ευρώπη και είπε ότι «μια γενοκτονία είναι γενοκτονία», ανεξάρτητα από τη θρησκεία των δολοφονηθέντων.

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου είχε αποκαλέσει τον Πέτρο «αντισημίτη υποστηρικτή της Χαμάς», αφού ο Κολομβιανός ηγέτης ζήτησε τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικογενεια
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον χρονικό περιορισμό στην άδεια ανατροφής τέκνου
Η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου χορηγείται συχνά με χρονικό περιορισμό έως τις 31 Αυγούστου
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον χρονικό περιορισμό στην άδεια ανατροφής τέκνου
Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλήνιες 2026: Τα κρίσιμα λάθη που μπορούν να κοστίσουν το γραπτό – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Τι επιτρέπεται στην αίθουσα εξέτασης, πότε υπάρχει κίνδυνος μηδενισμού και ποιες λεπτομέρειες στο τετράδιο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή
Πανελλήνιες 2026: Τα κρίσιμα λάθη που μπορούν να κοστίσουν το γραπτό – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι