Ψάχνεις για δουλειά; Η Ανταρκτική αναζητά ταχυδρόμο
Αν ψάχνετε για δουλειά, σας έχουμε τη λύση!

Αναζητάτε δουλειά και επιθυμείτε κάτι εναλλακτικό; Τότε ίσως ένα ταξίδι στην Ανταρκτική μπορεί να σας δώσει τη λύση, καθώς ψάχνουν για ταχυδρόμο.

Και το καλύτερο; Μέσα στα καθήκοντα σου, θα είναι να μετράς και πιγκουίνους!

Πρόσληψη ταχυδρόμου

Το Port Lockroy βρίσκεται στα βορειοδυτικά της ηπείρου της Ανταρκτικής και για την ακρίβεια είναι ένα παγωμένο νησάκι νοητά απέναντι από την Γη του Πυρός – την άκρη της Νοτίου Αμερικής. Και τι κάνει; Προσλαμβάνει ετησίως έναν ταχυδρόμο που είναι απαραίτητος στην περιοχή, παρόλο τον τρελό παγετώνα.

Το νησάκι ονομάζεται Goudier και εκεί στεγάζεται το περίφημο Penguin Post Office, σε ένα κτίσμα -σχεδόν καλύβα δηλαδή- ηλικίας 80 ετών. Το συγκεκριμένο νησί που έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο football, έχει εκατοντάδες πιγκουίνους ως μόνιμους κατοίκους και λειτουργεί και ως φυσιολατρικό μουσείο που το διαχειρίζεται το Antarctic Heritage Fund που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο προσλαμβάνει ταχυδρόμους που έχουν ως κύρια ευθύνη, να μετράνε τους πιγκουίνους του νησιού αλλά και να δίνουν στοιχεία για την πανίδα και την άγρια ζωή, όπως και πληροφορίες που αφορούν το νησί. Οπότε μπορεί να έχεις τον τίτλο του ταχυδρόμου, αλλά κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα.

Το νησί άλλωστε είναι ανοιχτό σε επισκέπτες που θέλουν να δουν τους πιγκουίνους, αλλά προφανώς μέσα στα καθήκοντα είναι να προσέχεις να μην ξεφύγει κάποιος από αυτούς. Δεν υπάρχει και τόσος χρόνος για χαλάρωση μιας και μπορεί να δουλεύεις μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, χώρια ότι πρέπει να το λέει η καρδούλα σου να επιβιώσεις μέσα στους πάγους. Παρόλα αυτά το Fund έχει δεχτεί τουλάχιστον 2.500 αιτήσεις.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι να τα πας καλά με τους πιγκουίνους, που σίγουρα δεν θα γουστάρουν τύπους με τους οποίους δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες