ρομποτ
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο ατύχημα με ρομπότ

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη σε ένας εργοστάσιο, όταν ένας Νοτιοκορεάτης εργάτης καταπλακώθηκε μέχρι θανάτου από ένα βιομηχανικό ρομπότ που τον μπέρδεψε με ένα κουτί λαχανικών.

Ο άγνωστος εργαζόμενος στο Goseong υπέκυψε στα τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος. Όπως σημειώνεται το ρομπότ τον άρπαξε και τον έσπρωξε σε έναν ιμάντα μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία εργαζόταν για την εταιρεία που εγκαθιστά το ρομπότ και στάλθηκε στο εργοστάσιο λαχανικών για να βεβαιωθεί ότι το μοντέλο λειτουργούσε σωστά.

Η συσκευή που ενεπλάκη στο δυστύχημα ήταν ένα από τα δύο ρομπότ pick and-place στις εγκαταστάσεις, το οποίο συσκευάζει πιπεριές και άλλα προϊόντα για εξαγωγή σε άλλες ασιατικές χώρες, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα μηχανήματα είναι κοινά στη Νότια Κορέα, η οποία παλεύει με τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού. Οι αισθητήρες του ρομπότ έχουν σχεδιαστεί για να αναγνωρίζουν κουτιά, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τα πλάνα παρακολούθησης από την τραγωδία της Τρίτης έδειξαν ότι ο άνδρας κινήθηκε κοντά στη συσκευή με ένα κουτί στα χέρια του, κάτι που μπορεί να προκάλεσε αντίδραση από το ρομπότ.

«Δεν ήταν ένα προηγμένο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μια μηχανή που απλώς μαζεύει κουτιά και τα τοποθετεί σε παλέτες», δήλωσε ο Kang Jin-gi, επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο αστυνομικό τμήμα Gosong.

Το περιστατικό στο Goseong δεν είναι το πρώτο ατύχημα με ρομπότ στη Νότια Κορέα: Τον Μάρτιο, ένα ρομπότ κατασκευής τραυμάτισε σοβαρά έναν υπάλληλο σε ένα εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Gunsan. Πέρυσι, ένα ρομπότ κοντά σε έναν μεταφορικό ιμάντα συνέτριψε θανάσιμα έναν εργαζόμενο σε ένα εργοστάσιο γάλακτος στο Pyeongtaek.

Το 2021 η Νότια Κορέα είχε 1.000 βιομηχανικά ρομπότ ανά 10.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής – την υψηλότερη πυκνότητα ρομπότ στον κόσμο και περισσότερο από τρεις φορές αυτή της Κίνας την ίδια χρονιά.

Πολλά από τα βιομηχανικά ρομπότ της Νότιας Κορέας χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ειδών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο
Από την Παρασκευή 1η Μαρτίου οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Μάρτιο 2024
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο