Εκπαίδευση

LINA: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ κατάλληλο για την ειδική και γενική εκπαίδευση

λινα
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πως ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τι κόστος έχει

Το Τμήμα Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας υλοποιεί το Έργο “LINA: Ανθρωποειδές ρομπότ μικρού κόστους με προηγμένες λειτουργίες για χρήση στην ειδική και γενική εκπαίδευση”, που εντάσσεται στη δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ, με κωδικό MIS 5074535.

Στρατηγικός στόχος του έργου LINA είναι η ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού ανθρωποειδούς ρομποτικού συστήματος, οικονομικά προσιτού, καινοτόμου και εμπορικά διαθέσιμου για ένα μεγαλύτερο εύρος εκπαιδευτικών οργανισμών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν τα οφέλη αυτής της μεθοδολογίας στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες χωρίς επιπλέον να απαιτείται η πρόσληψη ενός εξειδικευμένου χειριστή.

Το Έργο τρέχει ήδη σε πιλοτικό στάδιο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι μαθητές μπορούν να έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με το εκπαιδευτικό ρομπότ LINA και να επωφεληθούν μέσα από μια πληθώρα διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Στο πλαίσιο της δημοσιότητας του Έργου, διοργανώνονται 3 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη στις 12 – 14 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Η Πρόσκληση Ημερίδων LINA

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση