Παλάτι των Βερσαλλιών
Νέες απειλές για βόμβες στο Παλάτι των Βερσαλλιών και σε πολλά γαλλικά αεροδρόμια

Oι απειλές για βόμβες έχουν αυξηθεί σε αεροδρόμια, σε σχολεία και μνημεία στην Γαλλία, τις τελευταίες ημέρες.

Ενώ η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει ξυπνήσει φόβους για νέες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι απειλές για βόμβες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, και πάλι σήμερα, προκαλώντας εκκενώσεις μεγάλων τουριστικών ή δημόσιων χώρων.

Η Le Figaro αναφέρει πως όπως και την Πέμπτη, αρκετά γαλλικά αεροδρόμια δέχθηκαν απειλές για βόμβες αυτήν την Παρασκευή. Στο Μπορντό, « σήμερα στις 12 μ.μ., μια νέα απειλή για βόμβα μας ανάγκασε για άλλη μια φορά να εκκενώσουμε το αεροδρόμιο», αναφέρεται στον ιστότοπό του. Τα αεροδρόμια Pau και Biarritz εκκενώθηκαν επίσης για να αρθούν οι αμφιβολίες, δήλωσε ο νομάρχης των Pyrénées-Atlantiques.

Το αεροδρόμιο της Ρεν εκκενώθηκε για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, αναφέρει το Actu Rennes. Στη Νάντη, ελήφθη νέα απειλή για βόμβα μέσω email, αλλά το αεροδρόμιο δεν εκκενώθηκε. Ο συναγερμός άρθηκε γύρω στις 12:30 μ.μ., αναφέρει το France Bleu Loire Océan.

 Την Πέμπτη, τα αεροδρόμια Βρέστη (Finistère), Carcassonne (Aude), Rennes (Ille-et-Vilaine), Tarbes (Hautes-Pyrénées), Bordeaux-Mérignac (Gironde), Béziers (Hérault), Montpellier (Hérault) και Nantes (Loire-Atlantique) εκκενώθηκαν.

Το παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώθηκε για πέμπτη φορά 

Για πέμπτη φορά από το Σάββατο, το Παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώνει τους επισκέπτες του αυτή την Παρασκευή, «για λόγους ασφαλείας». «Θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία μόλις γίνουν οι έλεγχοι», διευκρινίζει η ανακοίνωση. Το περίφημο μνημείο Yvelines είχε ήδη εκκενωθεί την Πέμπτη, μετά από νέα απειλή για βόμβα. Για τις πρώτες τρεις φορές, η αναφορά έγινε μέσω της πλατφόρμας moncommissariat.fr, όπως διευκρίνισε η νομαρχία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα