Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ
«Δεν είσαι σοβαρός!». «Είσαι κότα!». Δεν πρόκειται για καβγά μικρών παιδιών στην πλατεία αλλά για δημόσιο διάλογο μεταξύ δύο απο τους πλούσιους και ισχυρούς επιχειρηματίες

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Έλον Μασκ μέσω των social media αναταλλάσουν βαριες κουβέντες.

Ο επικεφαλής της Meta υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του Twitter (νυν Χ) «δεν είναι σοβαρός», με τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο να του απαντά: «Eίσαι κότα».

Αφορμή αποτέλεσαν η κατά τον Ζούκερμπεργκ υπαναχώρηση του Μασκ από την… μονομαχία στην οποία φέρονται να είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Ιούνιο όταν ο μεγιστάνας από τη Νότια Αφρική έγραψε στο Twitter ότι «είμαι έτοιμος για έναν αγώνα σε κλουβί».

Τότε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε σηκώσει το γάντι γράφοντας «στείλε μου απλά την τοποθεσία».

«Δεν είναι σοβαρός»

Ωστόσο με ανάρτησή του στη νέα πλατφόρμα που ίδρυσε, την Threads, ο ιδιοκτήτης της Meta έγραψε την Κυριακή ότι «όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ο Έλον δεν είναι σοβαρός και ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε».

«Εγώ πρότεινα μια πραγματική ημερομηνία. Ο Ντάνα Γούαιτ (το αφεντικό του UFC) προσφέρθηκε να οργανώσει έναν αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Έλον δεν επιβεβαιώνει την ημερομηνία, τη μια λέει ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και τώρα ζητά να προπονηθεί στην πίσω αυλή μου» συνέχισε ο Ζούερκμπεργκ στο «κατηγορώ» κατά του Μασκ.

«Αν κάποτε ο Έλον σοβαρευτεί για μια πραγματική συνάντηση και ένα επίσημο αγώνα, ξέρει πώς να με βρει. Αλλιώς είναι ώρα να προχωρήσω. Θα επικεντρωθώ σε αγώνες με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το άθλημα με σοβαρότητα» κατέληξε ο Mr Facebook.

Διάλογος με προσβολές

«Ισως είσαι ο σύγχρονος Μπρους Λι»

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Έλον Μασκ δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στην πρόκληση. Αρχικά δημοσίευσε τα μηνύματα που, όπως υποστηρίζει, αντάλλαξε με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στα μηνύματα αυτά ο Mr X αναφέρει ότι τη Δευτέρα θα βρεθεί στα κεντρικά της Meta στο Πάλο Άλτο προκαλώντας τον Ζούκερμπεργκ για πάλη στο Octagon.

Στα ίδια μηνύματα ο Μασκ φέρεται να απαντά στον Ζούκερμπεργκ ότι «δεν προπονούμαι πολύ τελευταία εκτός από έναν σύντομο αγώνα με τον Λεξ Φρίντμαν σήμερα».

Για να τσιγκλίσει, δε, τον διάσημο αντίπαλό του ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος προσθέτει στο μήνυμά του ότι «αν και θεωρώ ότι είναι πολύ απίθανο, λόγω της διαφοράς μεγέθους μας, ίσως εσύ είσαι ο σύγχρονος Μπρους Λι και με κάποιο τρόπο θα νικήσεις».

 

 

«Ο Ζουκ είναι κότα»

Για να κάνει, δε, ακόμα πιο έντονη την πρόκλησή του ο Έλον Μασκ σε απάντησή του προς κάποιον χρήση που ανήρτησε το τελευταίο μήνυμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έγραψε «ο Ζουκ είναι κότα».

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την μονομαχία των δύο δισεκατομμυριούχων – αν αυτή γίνει – αποτέλεσε η έναρξη από τον Ζούκερμπεργκ της λειτουργίας της πλατφόρμας Threads, για την οποία πολλοί λένε ότι φιλοδοξεί να γίνει το αντίπαλον δέος του Twitter με την πλευρά του Έλον Μασκ να κατηγορεί τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι έχει «κλέψει» στελέχη, εμπορικά μυστικά και πνευματική περιουσία της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
Προσλήψεις 289 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως...
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
παν πελοποννησου
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες καθηγητών από τη Νότια Αφρική
Το έργο απευθύνεται σε νοτιοαφρικανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και καθηγητές στα αντίστοιχα τεχνολογικά πανεπιστήμια και κολλέγια και στοχεύει,...
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες καθηγητών από τη Νότια Αφρική