Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.
Τι αναφέρει η επιστολή
Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Juan Fernando López Aguilar, αναφέρεται πως η έρευνα είναι απαραίτητη «λόγω της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με τα γεγονότα» και έτσι ώστε «να εξεταστούν οι ενέργειες των ελληνικών αρχών και της Frontex και η συμμόρφωσή τους με το Δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές Δίκαιο, ιδίως με τη νομοθεσία για την έρευνα για τη διάσωση στη θάλασσα».
Η επιστολή έχει παραλήπτες την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Η επιτροπή προτείνει να αναλάβουν την έρευνα η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες ή ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές
Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Alfavita Newsroom