ναυάγιο Πύλος 2
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/INTIME NEWS
Αίτημα για ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο έκανε η ευρωπαϊκή επιτροπή LIBE

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.

Τι αναφέρει η επιστολή

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Juan Fernando López Aguilar, αναφέρεται πως η έρευνα είναι απαραίτητη «λόγω της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με τα γεγονότα» και έτσι ώστε «να εξεταστούν οι ενέργειες των ελληνικών αρχών και της Frontex και η συμμόρφωσή τους με το Δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές Δίκαιο, ιδίως με τη νομοθεσία για την έρευνα για τη διάσωση στη θάλασσα».

Η επιστολή έχει παραλήπτες την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η επιτροπή προτείνει να αναλάβουν την έρευνα η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες ή ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα