Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο
Α/Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ
Πρόσφυγες επάνω στο σκάφος ούρλιαζαν «σταματήστε»

Στις ευθύνες που φέρεται να έχει το Λιμενικό για το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού ανοιχτά της Πύλου, αναφέρεται το Reuters.

Όπως αναφέρει στο θέμα του το διεθνές πρακτορείο, ήδη υπάρχουν εννέα μαρτυρίες επιζώντων στις καταθέσεις που έχουν παρθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. Από αυτές, στις έξι περιγράφεται ρυμούλκηση από το Λιμενικό, σε άμεση σύνδεση με τη βύθιση του αλιευτικού.

Το Reuters μίλησε με δύο ακόμη διασωθέντες, υπό το καθεστώς ανωνυμίας καθώς παραμένουν υπό περιορισμό από τις ελληνικές Αρχές. Ο ένας, που αναφέρεται ως «Μοχάμεντ», αναφέρει σαφώς ότι η ανατροπή του αλιευτικού ακολούθησε την προσπάθεια ρυμούλκησης από το σκάφος του Λιμενικού με σημαντική ταχύτητα. «Μας τράβηξαν γρήγορα και το σκάφος αναποδογύρισε. Κινήθηκε δεξιά, αριστερά, δεξιά και αναποδογύρισε. Οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο … Οι άνθρωποι ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, οι άνθρωποι ούρλιαζαν, οι άνθρωποι πνίγονταν ο ένας με τον άλλον. Ήταν νύχτα και υπήρχαν κύματα. Ήταν τρομακτικό».

Ο άλλος διασωθέντας, από τη Συρία, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ρυμούλκησης οι πρόσφυγες επάνω στο σκάφος ούρλιαζαν «σταματήστε», όταν δέθηκε το σχοινί στην πλώρη του αλιευτικού.

Παράληλλα, το Reuters θυμίζει τις αντικρουόμενες θέσεις του Λιμενικού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρονική ακολουθία και τις λεπτομέρειες των γεγονότων.

Αρχικά, το Λιμενικό είχε αρνηθεί πλήρως την προσπάθεια ρυμούλκησης και υποστήριζε ότι το σκάφος του απείχε δεκάδες μέτρα από το αλιευτικό την στιγμή της ανατροπής, ενώ στη συνέχεια φωτογραφίες και παραδοχές έδειξαν ότι βρισκόταν πολύ πιο κοντά και είχε «ρίξει» σχοινιά στο μοιραίο σκάφος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗς
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Μια υπόθεση-σύμβολο για τον εκφοβισμό, τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης σιγής νεκροταφείου στα σχολεία
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Τρόφιμα
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!
Ανακάλυψε ποιες τροφές λειτουργούν σαν φυσικό «φάρμακο» για τον οργανισμό και γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!