gallia
Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη που μαχαίρωσε παιδιά σε παιδική χαρά στην Ανεσί

Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη που μαχαίρωσε παιδιά σε παιδική χαρά στη Γαλλία κυκλοφορεί στα social media και τον δείχνει να τρέχει να φύγει από το σημείο με το μαχαίρι στα χέρια του ενώ στο βάθος ακούγονται κραυγές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τραυματίες από την επίθεση είναι 5, εκ των οποίων οι 4 είναι παιδιά. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 2 παιδιά και ένας ενήλικας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης είναι ο 32χρονος Abdalmasih H. με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος είχε μπει νόμιμα στη Γαλλία και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Ο 32χρονος συνελήφθη «μετά την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας», όπως έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Όλα έγιναν στις 09:45 (τοπική ώρα) σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που έκαναν λόγο για έναν άνδρα με τουρμπάνι. Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι βουλευτές προσευχήθηκαν για τη ζωή των παιδιών.

Επί τόπου βρέθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ το σχολείο που βρισκόταν μόλις 100 μέτρα μακριά από το σημείο είχε κλείσει και οι Αρχές είχαν επιβάλλει lockdown για την προστασία των μαθητών.

Το lockdown άρθηκε και οι μαθητές έφυγαν από το σχολείο. Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, επικράτησε χάος στο τοπικό νοσοκομείο με τα ασθενοφόρα να πηγαίνουν εκεί το ένα μετά το άλλο και τους γιατρούς να αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς από τα επείγοντα για να φροντίσουν τα παιδιά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleies
8 Έξυπνα tips για να τελειώνεις τις δουλειές του σπιτιού πιο γρήγορα
Με μερικά απλά κόλπα και μια πιο στρατηγική προσέγγιση, μπορείς να κάνεις τις δουλειές πιο εύκολες, πιο γρήγορες και λιγότερο βαρετές.
8 Έξυπνα tips για να τελειώνεις τις δουλειές του σπιτιού πιο γρήγορα
katapsixi
8 τρόφιμα που δεν φαντάζεσαι ότι μπορούν να μπουν στην κατάψυξη
Προϊόντα όπως τα αυγά, τα τυριά, ακόμα και τα δημητριακά μπορούν να καταψυχθούν με ασφάλεια, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο ενώ μειώνεις και τη...
8 τρόφιμα που δεν φαντάζεσαι ότι μπορούν να μπουν στην κατάψυξη