Εορταστικό τραπέζι Χριστούγεννα
Ποιες είναι οι διατροφικές προτιμήσεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο;

Ανήμερα των Χριστουγέννων πολλοί είναι εκείνοι που παρευρίσκονται σε δείπνα με δικούς τους ανθρώπους και επιδίδονται σε μία διατροφική μάχη!

Στην Ελλάδα κυρίως καταναλώνεται χοιρινό και γαλοπούλα ή κοτόπουλο, με τη συνοδεία ρυζιού, σαλάτας και άλλων θεσπέσιων τροφίμων.

Εντούτοις ανά τον κόσμο υπάρχουν πιάτα πιο περίεργα και αρκετά διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Τι τρώει ο κόσμος τα Χριστούγεννα

Η γαλοπούλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα και προτιμάται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μεταξύ άλλων. Σύμφωνα πάντα με το Chefs' Pencil, η γαλοπούλα φαίνεται να είναι και το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο πιάτο και στη χώρα μας.

Σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, επιλέγουν, μεταξύ άλλων, θαλασσινά. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ψάρι συνδέεται με την θρησκεία και η παραμονή των Χριστουγέννων θεωρείται τελευταία ημέρα της νηστείας, όποτε το κρέας μένει εκτός μενού.

Για παράδειγμα στην Αυστρία, το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει κυπρίνο τηγανισμένο σε βούτυρο  με ποικιλία λαχανικών και πατάτες, ενώ στην Πολωνία τον πανάρουν και τον τηγανίζουν.

Δημοφιλές πιάτο σε χώρες του κόσμου είναι, φυσικά, το χοιρινό. Στην Ισπανία το σιγοψήνουν και το σερβίρουν με καραμελωμένες πατάτες και κρεμμύδια. Από την άλλη στη Σουηδία, πρωταγωνιστής του τραπεζιού είναι το Julskinka, χοιρινό ζαμπόν, του οποίου πρώιμες «συνταγές» αναφέρονται ακόμα και σε μύθους σκανδιναβικών θεών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Νέες Ορκωμοσίες Μελών ΔΕΠ – Τα Ονόματα και τα Βιογραφικά τους
Η νέα τριπλέτα μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ αντικατοπτρίζει το εύρος και την πολυμορφία της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας – από την Ιατρική Ακριβείας και...
ΕΚΠΑ: Νέες Ορκωμοσίες Μελών ΔΕΠ – Τα Ονόματα και τα Βιογραφικά τους
tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
ΕΠΑΛ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
«Διάβαζα μετά τις 12 το βράδυ, όταν ησύχαζε το κεφάλι μου – Τα όνειρα μας δίνουν ζωή!» | Από ένα Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο
Δύο ιστορίες έμπνευσης από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά: Στα 30 και στα 50, ξεκινούν πανεπιστημιακές σπουδές στην Κρήτη
«Διάβαζα μετά τις 12 το βράδυ, όταν ησύχαζε το κεφάλι μου – Τα όνειρα μας δίνουν ζωή!» | Από ένα Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο