χελώνα και καρχαρίας
Βίντεο με τη μάχη της θαλάσσιας χελώνας να ξεφύγει από έναν καρχαρία τίγρη

Η μάχη μιας θαλάσσιας χελώνας, που προσπαθεί να σώσει τη ζωή της από τα σαγόνια ενός καρχαρία, καταγράφτηκε σε βίντεο σε παραλία στη Δυτική Αυστραλία.

Τις εικόνες κατέγραψε ο Τζακ Γκάρνετ με drone και όπως δήλωσε στο Storyful αυτό συνέβη την τελευταία μέρα ων διακοπών του. Οι κόρες του είχαν δει την καρέτα-καρέτα, καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών να κάνει βουτιές και της έδωσαν χαϊδευτικά το παρατσούκλι «Mr. Turtle» (κύριος χελώνα).

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν κάποιες ασυνήθιστες πιτσιλιές 50 μέτρα από την ακτογραμμή και έστειλα drone να το ερευνήσει» είπε ο ίδιος.

Τελικά, η χελώνα φαίνεται πως δεχόταν επίθεση από έναν καρχαρία τίγρη ο οποίος είναι ένας επίδοξος θηρευτής στη θάλασσα. Ωστόσο, με θάρρος και με τη βοήθεια του καβουκιού της, τον απέκρουε, αποφεύγοντας τα θανατηφόρα σαγόνια του.

Η θαρραλέα χελώνα, δάγκωσε την ουρά του τεράστιου, για το μέγεθός της, καρχαρία με αποτέλεσμα να την αφήσει ήσυχη και να συνεχίσει την αναζήτηση του για άλλο θήραμα.

Ο Γκάρνετ έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι αναγνώρισαν την εφευρετικότητα της χελώνας ως «γνωστή συμπεριφορά» για το είδος. Σημείωσαν ότι η χελώνα είναι θηλυκή με βάση το σχήμα της ουράς της, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα και η κινητικότητά της, της έδωσαν πλεονέκτημα στη μάχη αυτή η οποία φαινόταν άνιση.

Οι χελώνες Loggerhead αναγνωρίζονται από το κοκκινοκάστανο χρώμα τους, ενώ συχνά ζυγίζουν πάνω από 200 κιλά και έχουν χαρακτηριστεί ως απειλούμενες στη Δυτική Αυστραλία σύμφωνα με τον νόμο του 1950 για τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Δείτε το βίντεο: 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα