Σεισμός στην Κίνα
Κίνα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το σεισμό στην επαρχία Σετσουάν

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών (σύμφωνα με το Ρόιτερς, 6,6 βαθμών σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο) που έπληξε σήμερα την κινεζική επαρχία Σετσουάν και ήταν ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 2017, καθώς συγκλόνισε την επαρχιακή πρωτεύουσα Τσενγκντού και πιο απομακρυσμένες επαρχίες.

Δρόμοι και κατοικίες κοντά στο επίκεντρο υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις ενώ οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε τουλάχιστον μία περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Χωρίς ρεύμα 40.000 πολίτες

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε φράγματα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, αν και ζημιές στο επαρχιακό ενεργειακό δίκτυο έχουν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 καταναλωτών.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην πόλη Λουντίνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο, στην ορεινή περιοχή περίπου 226 χλμ. νοτιοδυτικά της Τσενγκντού, μιας πόλης περίπου 21 εκατ. κατοίκων.

Οι σεισμοί είναι κάτι συνηθισμένο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της προς δυσμάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργείο Παιδείας: Πότε λήγουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
ΦΕΚ: Τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2025-2026 καθορίζει απόφαση της υπουργού Παιδείας η οποία αφορά τις σχολικές μονάδες...
Υπουργείο Παιδείας: Πότε λήγουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
σεισμός
Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία στην Ήπειρο
Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η δόνηση να γίνει αισθητή σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου.
Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία στην Ήπειρο