Αστυνομικός σκοτώνει Αφροαμερικανό
Οργή δεκάδων διαδηλωτών για την εν ψυχρώ δολοφονία

Βίντεο που δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να σκοτώνει εν ψυχρώ έναν νεαρό Αφροαμερικανό κυκλοφορεί στα αμερικανικά ΜΜΕ και έχει προκαλέσει την οργή δεκάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν

Σε ένα από τα τέσσερα βίντεο που κυκλοφόρησαν, το οποίο καταγράφηκε στις 4 Απριλίου, φαίνεται ένας αστυνομικός να είναι ξαπλωμένος πάνω στην πλάτη του 26χρονου Πάτρικ Λιόγια και στη συνέχεια να τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Τα βίντεο τραβήχτηκαν από την κάμερα που έχει το περιπολικό, από αυτή που είχε πάνω του ο αστυνομικός και από μια κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ένας γείτονας.

Σε αυτά φαίνεται ο Λιόγια να βγαίνει από το αυτοκίνητο του, αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί, και να ρωτά «τι έκανα;» την ώρα που ο αστυνομικός του ζητά επίμονα το δίπλωμά του και του ζητά να επιστρέψει στο όχημά του.

Ο Λιόγια φαίνεται να υπακούει στις εντολές του αστυνομικού, αλλά μετά κλείνει την πόρτα του οδηγού και προσπαθεί να αποχωρήσει από το σημείο, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Μετά από ένα σύντομο κυνηγητό, ο Λιόγια και ο αστυνομικός πέφτουν κάτω στο χορτάρι και φαίνεται να παλεύουν, καθώς ο Αφροαμερικανός προσπαθεί να αποσπάσει το τέιζερ του αστυνομικού.

Οργή στο Μίσιγκαν

Πολλές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο του Γκραντ Ράπιντς, μια πόλη στο Μίσιγκαν με περίπου 200.000 κατοίκους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» και φώναζαν «Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη».

«Το θεωρώ μια τραγωδία», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Έρικ Ουίντστορμ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες κατά την οποία δημοσιεύθηκαν τα βίντεο.

«Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι κάτι θλιβερό και γνωρίζω ότι θα έχει επιπτώσεις για την πόλη μας», επισήμανε.

Ο αστυνομικός, που εμπλέκεται στο συμβάν, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η αστυνομία της πολιτείας του Μίσιγκαν διερευνά τη δολοφονία, επεσήμανε ο Ουίντστορμ.

«Ακόμη ένας μαύρος πέθανε στα χέρια της αστυνομίας και ο αστυνομικός σε αυτό το βίντεο πρέπει να λογοδοτήσει», κατήγγειλε η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Εγχρώμων (NAACP) σε ανακοίνωσή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετακινήσεις μαθητών σε σχολεία λόγω συχωνεύσεων
Μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο: Υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως τη λήξη του σχολικού έτους
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης ζητάει αλλαγή στις άδειες ανατροφής – «Οι γονείς να επιλέγουν πότε θα τις πάρουν»
Μητέρες εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο: Υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως τη λήξη του σχολικού έτους
Πάνος Ρούτσι - σε παράσταση του μουσικού σχολείου Λάρισας
Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων - Ρούτσι: «Με κορόιδεψαν για την εκταφή του παιδιού μου»
Συγκινητική η παράσταση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας για τα Τέμπη
Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων - Ρούτσι: «Με κορόιδεψαν για την εκταφή του παιδιού μου»