τηλεκπαίδευση εξ αποστάσεως εκπαίδευση αξιολόγηση μαθητών, υπολογιστές
Η τηλεκπαίδευση στους παιδικούς σταθμούς της Ιταλίας θα «ενεργοποιείται» μόνον αν υπάρχουν πέντε θετικά παιδιά - Από το δημοτικό μέχρι το λύκειο θα ισχύει για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές

Απλουστεύονται οι κανόνες για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία λόγω της πανδημίας της του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ενώ θα ισχύει για όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε ότι στους παιδικούς σταθμούς η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνον αν, σε κάθε τάξη, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε θετικά παιδιά.

Από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αφορά μόνον τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Στις τάξεις των δημοτικών σχολείων θα «ενεργοποιείται» μετά το πέμπτο κρούσμα, στα γυμνάσια και στα λύκεια μετά το δεύτερο.

O Ιταλός υπουργός Παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, δήλωσε ότι «το 81,3% των μαθητών παρακολουθεί τα μαθήματα με φυσική παρουσία, και το 92% των δασκάλων και καθηγητών εργάζεται κανονικά, εντός των σχολικών κτηρίων». «Το κύριο όπλο μας παραμένει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Συνολικά, στην φάση αυτή, στους παιδικούς σταθμούς της Ιταλίας το 23,3% των παιδιών είναι θετικά ή σε προληπτική καραντίνα. Το ποσοστό θετικών μαθητών και σε τηλεκπαίδευση στα δημοτικά είναι 22,5% και στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας 15,8%.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, πρόσθεσε ότι στις περιπτώσεις στις οποίες οι τάξεις θα πρέπει να συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, αυτή θα διαρκεί 5 ημέρες και όχι 10, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Εγγύηση 30.000 ευρώ και νέα προθεσμία απολογίας – Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες και οι συνθήκες του δυστυχήματος
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
«Οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα: Μέλλον και Προοπτικές»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»
Αιχμές κατά κυβέρνησης και Δικαιοσύνης – Πρόταση για εξεταστική και πολιτική σύγκρουση σε υψηλούς τόνους
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»