Bullying - Γαλλία: Νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού ανακοινώνει ο Μακρόν
Νέα εφαρμογή σε τηλέφωνα, υπολογιστές και τάμπλετ που χρησιμοποιούν τα παιδιά στη Γαλλία - Μέτρα κατά του bullying

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), όπως και μια αλλαγή στον νόμο, η οποία έχει στόχο να διευρυνθεί ο γονικός έλεγχος σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν παιδιά.

«Δυστυχώς σήμερα, ο εκφοβισμός εξακολουθεί να υφίσταται στα σχολεία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς τα θύματα να έχουν ούτε μια στιγμή ηρεμίας», σημείωσε ο Μακρόν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θα αλλάξουμε τον νόμο για να καταστήσουμε τον γονικό έλεγχο πιο αποτελεσματικό, διασφαλίζοντας ότι η νέα εφαρμογή θα εγκατασταθεί ως προεπιλεγμένη σε κάθε τηλέφωνο, υπολογιστή και τάμπλετ που χρησιμοποιείται από τα παιδιά», διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Νωρίτερα φέτος, ο Μακρόν είχε ανακοινώσει την λειτουργία γραμμής βοήθειας --3018-- κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Σοφία Ζαχαράκη: Νέα σχολικά βιβλία το 2027 και επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Αύξηση 15% στις εγγραφές στα ΕΠΑΛ – Στα 150 εκατ. ευρώ οι πόροι για τη μαθητεία
Σοφία Ζαχαράκη: Νέα σχολικά βιβλία το 2027 και επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη