Bullying - Τροιζηνία: Zητούσαν λεφτά από μαθητή και του έσπασαν το πόδι
Οι νταήδες απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τους γονείς του 13χρονου μαθητή - Αναγκάστηκε να πηδήξει από κοντέινερ, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 13χρονος στον Γαλατά Τροιζηνίας, που έπεσε θύμα bullying.

Ομάδα νεαρών εξωσχολικών ενηλίκων επί τρεις μήνες, φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας του 13χρονου, να του έκανε συστηματικά bullying και να εκβίαζε τον μαθητή της Α’ Γυμνασίου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, οι νεαροί φέρεται να τον απειλούσαν ότι θα έκαναν κακό στην οικογένειά του, αν δεν τους έδινε χρήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί αναγκάστηκε να πηδήξει από ένα κοντέινερ, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

Οι νεαροί εκφόβιζαν και εκβίαζαν τον 13χρονο αποσπώντας του χρήματα, με το μεγαλύτερο ποσό να είναι 150 ευρώ.

Μέρες μετά το ατύχημα, το παιδί δεν πήγαινε στο σχολείο του, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να ενημερώσουν τη μητέρα του και εκείνη να το αναζητήσει, εντοπίζοντάς το μακριά από το σχολείο σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, με τον 13χρονο να της εξομολογείται τα όσα είχε περάσει.

Η μητέρα του παιδιού κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα του Γαλατά και οι αστυνομικοί εντόπισαν τους φερόμενους ως δράστες και διεξήγαγαν προανάκριση για την υπόθεση.

«Δεν το έκαναν μόνο στο παιδί μου, αλλά και σε άλλα πέντε παιδιά», είπε η μητέρα του 13χρονου, η οποία αντιλήφθηκε τι συμβαίνει όταν το παιδί της έσπασε το πόδι του.

«Μαμά, είναι η πρώτη φορά που θέλω να κοιμηθώ με ησυχία»

Σύμφωνα με την μητέρα, ο 13χρονος είναι παιδί χαμηλών τόνων και ξαφνικά άρχισε να της ζητάει χρήματα. Όταν εκείνη τον ρώτησε τι τα χρειάζεται, άρχισε να βρίσκει δικαιολογίες.

«Τα μάτια του ήταν κόκκινα, τα χέρια του έτρεμαν. Τον ρώτησαν “γιατί, τι τα κάνεις αυτά;”. Προσπαθούσα να τσεκάρω, αλλά δεν βρήκα άκρη».

Εκτός από 150 ευρώ που απέσπασαν οι νταήδες από τον 13χρονου, του ζήτησαν κι άλλα χρήματα.

Η μητέρα κατάφερε να κάνει τον γιο της να ανοιχτεί και να τις αποκαλύψει το bullying, το οποίο δεχόταν. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι τον απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τους γονείς του.

«Μαμά, είναι η πρώτη φορά που θέλω να κοιμηθώ με ησυχία», ήταν τα λόγια του 13χρονου στη μητέρα του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητυ
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
«Στη Γερμανία, το περίφημο dual system (διπλό σύστημα) συνδυάζει σχολείο και μαθητεία στην επιχείρηση»
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
louketo
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
10 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν το 2025-2026 – Η δημογραφική κρίση χτυπάει τα χωριά και απειλεί το μέλλον της εκπαίδευσης
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
εστια ζωγραφου εμπ
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο
Η αλλαγή κανονισμού και οι απορρίψεις αιτήσεων αφήνουν δεκάδες εστιακούς χωρίς στέγη — Κάλεσμα σε μαζική αντίδραση από τον Σύλλογο Εστιακών
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο
ψυγείο
Μικροβιακός κίνδυνος στο ψυγείο — τα 3 λάθη που το καταστρέφουν και πώς να τα αποφύγετε
Ένα καθαρό ψυγείο δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής: προστατεύει την υγεία σας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.
Μικροβιακός κίνδυνος στο ψυγείο — τα 3 λάθη που το καταστρέφουν και πώς να τα αποφύγετε