Ενιαίος φορολογικός Συντελεστής: Ένας απλός, αναπτυξιακός και δίκαιος φόρος
Το νέο βιβλίο του Τάσου Αρβανίτη για τον Ενιαίο Φορολογικό Συντελεστή εισηγείται μια «επαναστατική» πρόταση για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων

Το βιβλίο αυτό εισηγείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, μια «επαναστατική» πρόταση για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων: τη θέσπιση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή ή αλλιώς την υιοθέτηση του συστήματος της αναλογικής φορολογίας («Flat Tax»). 

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το ποσοστό του φόρου πρέπει να μένει αμετάβλητο σε οποιοδήποτε ποσό κι αν ανέρχεται το εισόδημα των ανθρώπων. Οι πιο παραγωγικοί πολίτες δε θα πρέπει να τιμωρούνται μέσω μιας εξοντωτικής και άδικης φορολογίας. Θα πληρώνουν μεν μεγαλύτερο ποσό φόρου όταν το εισόδημά τους αυξάνεται, αλλά όχι και μεγαλύτερο ποσοστό φόρου από τους υπολοίπους.

Η καθιέρωση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή σε συνδυασμό με την απλοποίηση συνολικά του φορολογικού συστήματος της χώρας θα ενθάρρυνε την παραγωγή, θα ενίσχυε τα κίνητρα δημιουργίας και πλουτισμού των ανθρώπων, θα απλοποιούσε δραστικά τις φορολογικές διαδικασίες, θα περιόριζε τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και θα αποκαθιστούσε τη φορολογική δικαιοσύνη.

Ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής δε θα ευνοήσει τους ήδη πλούσιους, όπως μονότονα ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του φορολογικού status quo. Οι πραγματικά ευνοημένοι από μια τέτοια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση θα είναι οι ταλαντούχοι, εργατικοί, ικανοί και δημιουργικοί άνθρωποι από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού, των οποίων σήμερα οι προσπάθειες υπονομεύονται και εμποδίζονται, και από τη φορολογία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συγγραφέας: Τάσος Ι. Αβραντίνης
Πρόλογος: Γεώργιος Κ. Μπήτρος
Διευθυντής Σειράς: Παναγιώτης Λιαργκόβας

Ο Τάσος Αβραντίνης

Ο Τάσος Ι. Αβραντίνης γεννήθηκε το 1969. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, στο δίκαιο των επιχειρήσεων καθώς και στο φορολογικό δίκαιο. Είναι ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Αβραντίνης και Συνεργάτες». Είναι Πρόεδρος στο «Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Φιλελεύθερο Φόρουμ» (1991) και των μη κερδοσκοπικών εταιρειών «Άμυνα του Πολίτη» (1998), «Δίκτυο Ελευθερίας» (2001) και «Αντιγραφειοκρατική Κίνηση» (2008).Διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων (2011-2012).

Το διάστημα 2017-2018 υπήρξε μέλος της «Ομάδας Δράσης για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει (Eκδόσεις The Athens Review of Books), ενώ έχει συμμετάσχει και στους συλλογικούς τόμους Η οικονομία της αγοράς στο μικροσκόπιο (Eκδόσεις Deree - Επίκεντρο) και Απρονοησία και νέμεση (Eκδόσεις The Athens Review of Books). Αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (Καθημερινή, Liberal, Φιλελεύθερος κ.ά.). 

Ενιαίος φορολογικός Συντελεστής: Ένας απλός, αναπτυξιακός και δίκαιος φόρος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες επιτυγχάνουν με λιγότερη άσκηση έναντι των ανδρών, καρδιαγγειακά οφέλη για την υγεία τους
«Για όλους τους ενήλικες που ασχολούνται με οποιαδήποτε τακτική σωματική δραστηριότητα, ο κίνδυνος θνησιμότητας μειώθηκε κατά 24% στις γυναίκες και...
Έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες επιτυγχάνουν με λιγότερη άσκηση έναντι των ανδρών, καρδιαγγειακά οφέλη για την υγεία τους