koronoios ispania
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να εμβολιάσει τους εφήβους 12-17 ετών κατά της COVID-19 πριν από την επιστροφή τους στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο

"Η ιδέα που έχουμε είναι να προτείνουμε στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας (η οποία επικυρώνει τις αποφάσεις σε θέματα υγείας) να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους εφήβους μας 12 ως 17 ετών πριν από την επιστροφή στο σχολείο, περίπου δύο εβδομάδες πριν", ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας στην ισπανική δημόσια τηλεόραση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε στα τέλη Μαΐου την χρήση για αυτούς που είναι ηλικίας 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19, το οποίο είναι το πρώτο εμβόλιο που εγκρίνεται για χορήγηση στους εφήβους στους κόλπους των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των άλλων μεγάλων χωρών της ΕΕ, η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αυτοί που είναι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τις 15 Ιουνίου.

Η Ιταλία από την πλευρά της άνοιξε χθες, Πέμπτη, την πλατφόρμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από 12 ετών και άνω, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει στις 7 Ιουνίου τον εμβολιασμό για τους ανήλικους άνω των 12 ετών.

Η Ισπανία, η οποία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την πανδημία του νέου κορονοϊού καθώς θρηνεί περίπου 80.000 νεκρούς, προβλέπει να έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της ως το τέλος Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα, η χώρα αυτή των σχεδόν 47 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιάσει πλήρως κατά της COVID-19 το 21% του πληθυσμού της (σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους), ενώ το 39,5% έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
Δεν είναι πάντα το τι τρώμε το πρόβλημα, αλλά το πώς παρασκευάζεται – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί για τα επεξεργασμένα λαχανικά
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
συνοδος πρυτανεων
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
Προεδρεύων ο Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα άλλα 2 μέλη του Προεδρείου της Συνόδου, είναι ο Πρύτανης του...
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
μαθητές στο σχολείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες
Εγγραφές 2026: Ποια παιδιά «κόβονται» από την Α' Δημοτικού και παραμένουν στο Νηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες