Ενάντια στο Brexit η Σκωτία
«Είναι καιρός να γίνει η βρετανική επαρχία ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος» δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας για την ολοκλήρωση του Brexit

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον (που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας) δήλωσε σήμερα ότι «είναι καιρός να γίνει η βρετανική επαρχία ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος» μετά την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το Brexit έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση του λαού της Σκωτίας», ο οποίος ψήφισε σε ποσοστό 62% κατά της αποχώρησης από την ΕΕ, έγραψε η Νίκολα Στέρτζον στο Twitter τονίζοντας ότι «καμία συμφωνία δεν θα μπορέσει ποτέ να αντισταθμίσει αυτό που αφαιρεί το Brexit από εμάς». «Είναι καιρός να σχεδιάσουμε το μέλλον μας ως ανεξάρτητο ευρωπαϊκό έθνος», δήλωσε, καθώς το Λονδίνο αρνείται στη Σκωτία ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Στις 30 Δεκεμβρίου (εκτός απροόπτου) η ψήφιση της συμφωνίας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε το γεγονός ότι Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέληξαν στη «μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία» στα χρονικά, τονίζοντας ότι η χώρα του ανέκτησε τον έλεγχο της νομοθεσίας της, των συνόρων της και των αλιευτικών υδάτων της.

«Επομένως, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω αυτό το απόγευμα ότι ολοκληρώσαμε την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει γίνει μέχρι τώρα, ύψους 660 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως, μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου στα πρότυπα εκείνης με τον Καναδά», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Παράλληλα, ο Τζόνσον εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τις Βρυξέλλες, λέγοντας: «Θα είμαστε φίλοι σας, σύμμαχοί σας, υποστηρικτές σας και, ας μην το ξεχνάμε, η κυριότερη αγορά σας».

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα συνεδριάσει για να εγκρίνει την εμπορική συμφωνία στις 30 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης
Νέα Αριστερά για Λαζαρίδη: «Ψεύδεται για το πτυχίο του – Η μπάλα στο γήπεδο του πρωθυπουργού»
Η Νέα Αριστερά υπενθυμίζει ότι προ μηνών «πανηγύριζε ως "απόφοιτος δημόσιου ΑΕΙ" για τη διαγραφή των "αιώνιων φοιτητών"»
Νέα Αριστερά για Λαζαρίδη: «Ψεύδεται για το πτυχίο του – Η μπάλα στο γήπεδο του πρωθυπουργού»
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή γυναίκα που εγκλωβίστηκε από φωτιά σε διαμέρισμα (Εικόνες-Βίντεο)
Νεκρή η γυναίκα που εγκλωβίστηκε από τη φωτιά στο διαμέρισμα στα Ψηλά Αλώνια- Τραυματισμένη η οικιακή βοηθός
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή γυναίκα που εγκλωβίστηκε από φωτιά σε διαμέρισμα (Εικόνες-Βίντεο)
Τραμπ και Βανς
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή
Απόρρητη ατζέντα στο ξενοδοχείο Serena: 10.000 ένστολοι φρουρούν τη «διπλωματία των δωματίων» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή