brexit shmaia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βρετανία

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποστολής της βρετανικής σημαίας από τον ιστό της, αρχής γενομένης από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Δύο ανώτεροι υπάλληλοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό για να κατεβάσουν τη σημαία, να την διπλώσουν και να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών) θα υποσταλούν επίσης οι σημαίες της Βρετανίας στις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.

Δείτε το βίντεο:

Περίπου 700 Βρετανοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Κομισιόν

Πάντως, περίπου 700 Βρετανοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το Brexit, παρά τον κανονισμό που προβλέπει ότι οι αξιωματούχοι στον ευρωπαϊκό αυτόν οργανισμό πρέπει να είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί πολίτες που εργάζονται ήδη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να παυτούν των καθηκόντων τους, στην περίπτωση που μια σύγκρουση συμφερόντων ή μια διεθνής υποχρέωση το καταστήσει αναγκαίο.

Ο αριθμός των Βρετανών αξιωματούχων της ΕΕ μειώθηκε ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από το Λονδίνο στις 27 Μαρτίου του 2017.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπάρχουν 200 λιγότεροι αξιωματούχοι με βρετανικά διαβατήρια. Αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως η συνταξιοδότηση, η λήξη συμβολαίων και η αλλαγή υπηκοότητας.

Περίπου 120 πρώην Βρετανοί υπήκοοι, που εργάζονται στην Κομισιόν, άλλαξαν τις εθνικότητές τους τα τελευταία τρία χρόνια, επισήμανε η Επιτροπή στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

PHOTO: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vivlia
«Πολλαπλό βιβλίο ή πολλαπλές ανισότητες;» Οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το νέο σύστημα επιλογής σχολικών εγχειριδίων,...
«Πολλαπλό βιβλίο ή πολλαπλές ανισότητες;» Οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών
δουκας
ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο με τις δηλώσεις Δούκα για την ΕΛΑΣ και τα εσωκομματικά πυρά
Σε κλοιό πιέσεων η Χαριλάου Τρικούπη - Σχέδιο αντεπίθεσης υπό την πίεση των νέων κομμάτων Τσίπρα και Καρυστιανού
ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο με τις δηλώσεις Δούκα για την ΕΛΑΣ και τα εσωκομματικά πυρά
ΠΑΔΑ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Υποβολή Αιτήσεων για το ΠΜΣ στην Προστασία Περιβάλλοντος
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 12η Χρονιά Επιτυχίας: Ανοιχτές Υποψηφιότητες για το ΠΜΣ Προστασίας Περιβάλλοντος του ΠΑΔΑ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Υποβολή Αιτήσεων για το ΠΜΣ στην Προστασία Περιβάλλοντος