Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ισπανία - «Τα πράγματα δεν πάνε καλά»
Οι αρχές προειδοποιούν και παραδέχονται πως η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει

Ο διευθυντής του οργανισμού δημόσιας υγείας στην Ισπανία προειδοποίησε απόψε ότι «τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα Covid-19 και ζήτησε τη βοήθεια των influencer, ανθρώπων που έχουν επιρροή στους νέους, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν για τον κίνδυνο.

«Μην αμφιβάλετε: τα πράγματα δεν πάνε καλά (…) Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και πάλι», είπε ο Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο γιατρός επέμεινε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι ένα επικίνδυνο γεγονός, μολονότι πολλοί από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί και το ποσοστό θνησιμότητας είναι μικρότερο από αυτό που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.349 νέα κρούσματα, λιγότερα δηλαδή από τα 3.715 που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη. Συνολικά, οι μολύνσεις στην Ισπανία ανέρχονται σε 370.867. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν επίσης 122 θάνατοι.

Ο Σιμόν είπε ότι ο κυριότερος κίνδυνος στην παρούσα φάση είναι να κατακλυστούν και πάλι τα νοσοκομεία από ασθενείς. Απευθύνθηκε κυρίως στους νέους, καθώς τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως αυτούς. «Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν να γλεντήσουν. Αλλά υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να το κάνουν», ζητώντας από όσους ασκούν επιρροή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν για να περάσει αυτό το μήνυμα στις νεότερες ηλικίες. «Μπορούν να βοηθήσουν να ελεγχθεί η επιδημία», σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleia
Νέα δουλειά; Δες πώς θα δημιουργήσεις εύκολα φιλίες στον χώρο εργασίας
Οι καλές σχέσεις με συναδέλφους δεν κάνουν μόνο την καθημερινότητα πιο ευχάριστη, αλλά συμβάλλουν και στη γενικότερη επιτυχία της ομάδας.
Νέα δουλειά; Δες πώς θα δημιουργήσεις εύκολα φιλίες στον χώρο εργασίας
σπανακι
Το λαχανικό ασπίδα που απογειώνει τα ζυμαρικά και προστατεύει την υγεία σας
Ο Ποπάι είχε δίκιο: ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, μπορεί να αναβαθμίσει γευστικά και θρεπτικά το πιάτο με τα ζυμαρικά σας.
Το λαχανικό ασπίδα που απογειώνει τα ζυμαρικά και προστατεύει την υγεία σας