Ταϊλάνδη-Κορονοϊός: Ερευνητές σχεδιάζουν τη δοκιμή πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους τον Νοέμβριο
Ερευνητές στην Ταϊλάνδη σχεδιάζουν να αρχίσουν τη δοκιμή σε ανθρώπους ενός πιθανού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό τον Νοέμβριο

Ετοιμάζουν 10.000 δόσεις, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας, προσθέτοντας ότι ο στόχος τους είναι ένα εμβόλιο που θα μπορεί να είναι έτοιμο για χρήση ως τα τέλη της ερχόμενης χρονιάς.

Έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι δοκιμές σε πρωτεύοντα θηλαστικά, το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή δόσεων του εμβολίου για δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίου του Πανεπιστημίου Σουλαλονγκόρν της Μπανγκόκ.

Για την Covid-19 δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια. Ωστόσο παγκοσμίως γίνονται δοκιμές σε ανθρώπους για 19 πειραματικά εμβόλια. Η Κίνα προηγείται στην κούρσα αυτή, με ένα πειραματικό εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd.

Μια πρώτη μονάδα στην Ταϊλάνδη αναμένεται να ολοκληρώσει την παραγωγή εμβολίων τον Οκτώβριο και να σταλούν αυτά σε μια δεύτερη μονάδα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Κίατ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Αρχικά υπήρχε ο στόχος για τη δοκιμή των πειραματικών αυτών εμβολίων τον Σεπτέμβριο, αλλά όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν θα καταστεί δυνατό να έχει παραχθεί επαρκής ποσότητα ως τότε.

Εγκαταστάσεις στο Σαν Ντιέγκο και το Βανκούβερ θα παράξουν στη συνέχεια 10.000 δόσεις για τη δοκιμή του εμβολίου σε 5.000 ανθρώπους. Η πρώτη ομάδα, ηλικίας 18 ως 60 ετών, θα λάβει διαφορετικές δόσεις του εμβολίου, σημείωσε ο Κίατ.

Στις δοκιμές αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτοί εθελοντές "έως ότου λάβουμε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊλάνδης και μια επιτροπή δεοντολογίας", πρόσθεσε.

Η ταϊλανδέζικη εταιρεία BioNet-Asia προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις της για μεγάλης κλίμακας παραγωγή αν οι δοκιμές του εμβολίου αποδειχθούν επιτυχείς, συμπλήρωσε.

"Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για την Ταϊλάνδη το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους", κατέληξε ο Κίατ.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 3.217 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού --κανένα τοπικής μετάδοσης για περισσότερο από έναν μήνα-- και 58 θανάτους από Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές
Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Ποιοι μπαίνουν στη μάχη για τις εκλογές
Ξεκίνησε το "scouting" της Νέας Δημοκρατίας για τα ψηφοδέλτια, όλα τα ονόματα που «ψήνονται» στην επικράτεια
Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Ποιοι μπαίνουν στη μάχη για τις εκλογές
ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η συνένωση δυνάμεων θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων, διεπιστημονικών προγραμμάτων σπουδών που θα συνδυάζουν τις ανθρωπιστικές σπουδές με τις νέες...
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών): «Όχι» σε νέα Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Στόχος η επιβίωση των υπαρχόντων
«Δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν θα έρθουν εδώ» - "Καταπέλτης" ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών από το Μεσολόγγι για τη βιωσιμότητα του ΑΕΙ
Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών): «Όχι» σε νέα Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Στόχος η επιβίωση των υπαρχόντων