washington
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητούσε τη συνδρομή του στρατού για την άγρια καταστολή των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα

10.000 στρατιώτες σκόπευε να αναπτύξει στους δρόμους της Ουάσιγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά μέσα Washington Post και CBS Newsκ, πρόεδρος φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στον Λευκό Οίκο, την 1η Ιουνίου: «Πρέπει να ελέγξουμε τους δρόμους. Χρειαζόμαστε 10.000 στρατεύματα. Τα θέλω τώρα».

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα των δύο αμερικανικών ΜΜΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας, Μπιλ Μπαρ, ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Μίλεϊ, συμβούλευσαν τον Τραμπ να αποφύγει μια τέτοια κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω πληροφορίες έρχονται λίγες ημέρες μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να ενεργοποιήσει το Νομοσχέδιο περί Εξεγέρσεων, κάτι στο οποίο αρνήθηκε να συναινέσει ο Μαρκ Έσπερ. Η συγκεκριμένη νομοθεσία χρονολογείται από το 1807 και παρέχει στον πρόεδρο το δικαίωμα ανάπτυξης στρατιωτών, με στόχο την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας.

Πέραν του υπουργού Άμυνας, κριτική στον Τραμπ για τον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων άσκησαν και άλλες πολιτικές προσωπικότητες.

Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ συναντούν έως τώρα άγρια καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκατοντάδες πολίτες τραυματίστηκαν από επιθέσεις αστυνομικών, ενώ έχουν καταγραφεί και θάνατοι.

Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΧΑΝΙΑ
Μαθήτριες από την Κρήτη στην κορυφή της Ευρώπης με καινοτομία για το άγχος στο σχολείο
Μαθήτριες Γυμνασίου κατέκτησαν την Ευρώπη με συσκευή AI που βοηθά μαθητές να νικούν το άγχος
Μαθήτριες από την Κρήτη στην κορυφή της Ευρώπης με καινοτομία για το άγχος στο σχολείο
Καφές
Καφές και επιδερμίδα: Τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας
Σύμφωνα με τη δερματολόγο Angela Wei, η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές μπορούν πράγματι να προσφέρουν κάποια ορατά οφέλη, κυρίως...
Καφές και επιδερμίδα: Τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας