Απελευθερώνονται τα ταξίδια εντός Ε.Ε
Ανοικτές οι κρατήσεις για διακοπές στην Ισπανία - Σταδιακά οι ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών

Οι ξένοι τουρίστες μπορούν να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους στην Ισπανία από τον Ιούλιο καθώς το μέτρο της καραντίνας δύο εβδομάδων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό είναι πιθανόν να έχει ανασταλεί έως τότε, δήλωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού της χώρας.

Η Ισπανία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό και με την οικονομία της να εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό, προχωρά σταδιακά σε χαλάρωση του αυστηρού lockdown αν και έχει διατηρήσει το μέτρο της καραντίνας για τους επισκέπτες προκειμένου να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

«Είναι απολύτως λογικό να σχεδιάζει κανείς καλοκαιρινές διακοπές για να έρθει στην Ισπανία τον Ιούλιο», δήλωσε η Ρέγιες Μαρότο σε συνέντευξή της με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

Ξεκινά η πρώτη φάση χαλάρωσης του lockdown

Οι Μαδριλένοι θα ξαναβρούν σήμερα τους φίλους τους, θα επιστρέψουν στα πάρκα και τις ταράτσες, ενώ σε άλλες περιοχές της Ισπανίας που επλήγησαν λιγότερο από την επιδημία του κορονοϊού οι Ισπανοί θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα έπειτα από δέκα εβδομάδες ενός από τα πιο σκληρά lockdown παγκοσμίως.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελόνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν (βόρεια της πρωτεύουσας) ξεκινούν με τη σειρά τους την πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν 15 ήμερες.

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία covid-19, από την οποία μολύνθηκαν 235.772 άνθρωποι στην Ισπανία και 28.752 έχασαν τη ζωή τους.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων. Επίσης άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης.

Ωστόσο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που μετρά η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά ως το τέλος Ιουνίου. Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Ομπρέλες σε απόσταση

Καθώς έχει ξεκινήσει η ζέστη του καλοκαιριού, οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες νήσους, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουόμενους, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανία συνιστά να περιορίζεται ο αριθμός των λουόμενων, να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για κάθε παρέα, ενώ οι ομπρέλες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων.

Προς το παρόν, μόνο οι ντόπιοι μπορούν να πάνε στις παραλίες καθώς εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών, ενώ όσοι φτάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο.

Οι Ευρωπαίοι θα ταξιδέψουν για τις διακοπές τους στην εντός ΕΕ

 • Ο γερμανός υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι θα ταξιδέψουν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις καλοκαιρινές τους διακοπές μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών της ΕΕ .

 • «Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στους επιλεγμένους ευρωπαϊκούς τους προορισμούς», δήλωσε ο Τόμας Μπαράις.

 • Ο γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν από την πλευρά του θεωρεί ότι η ημερομηνία της 15ης Ιουνίου θα είναι η καθοριστική.

 • «Η ημερομηνία της 15ης Ιουνίου  είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορεί κανείς να έχει σχεδόν πλήρη άποψη , σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτού θα ισχύει στα κράτη μέλη», είπε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου

 • «Μπορούμε να φαντασθούμε ότι η ιδέα θα είναι μία πιθανή εφαρμογή (της άρσης των περιορισμών στα σύνορα) στο τέλος του Ιουνίου έως τις αρχές του Ιουλίου, αφού οι καλοκαιρινές διακοπές καθαυτές ξεκινούν την 1η Ιουλίου», πρόσθεσε.

 • Για τον Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν , «ο τουρισμός αυτό το καλοκαίρι θα έχει μία περισσότερο ενισχυμένη εθνική διάσταση, διότι οι συμπεριφορές έχουν μεταβληθεί, η τουριστική κίνηση θα κατευθυνθεί προς τις περιοχές που γνωρίζει».

 • Συχνά, αυτό θα γίνει εντός της χώρας, αλλά είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προετοιμασθούμε για να υποδεχθούμε τους ξένους, εάν το επιτρέψει η μάχη κατά του ιού».

 • Η Ιταλία έχει ήδη ανακοινώσει άνοιγμα των συνόρων της στους τουρίστες της ΕΕ στις 3 Ιουνίου και η Ελλάδα έχει ορίσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου για το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου, ενώ ο ελληνικός ουρανός θα ανοίξει στις διεθνείς πτήσεις από την 1η Ιουλίου.

 • Η οικονομία της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά και της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

 • Ο γάλλος υφυπουργός δήλωσε ότι επέμεινε κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη ότι είναι αναγκαίος ο μεγαλύτερος δυνατός ευρωπαϊκός συντονισμός στο θέμα του ανοίγματος των συνόρων. 

 • «Οσο περισσότερο μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε από κοινού, τόσο το καλύτερο», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κροάτης υπουργός Τουρισμού Γκάρι Καπέλι.

 • «Αλλά υπάρχει η δυνατότητα να επιτύχουμε διμερείς συμφωνίες, κυρίως μεταξύ χωρών με παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση,  αν όχι ίδια, θα πρέπει να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο για να επιταχύνουμε την επανεκκίνηση του τουρισμού», είπε.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αναβάθμιση και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία ζητά η ΠΕΕΚΠΕ
Αναβάθμιση και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία ζητά η ΠΕΕΚΠΕ
Επιστολή της ΠΕΕΚΠΕ στη Μόνιμη Ειδική Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής
Αναβάθμιση και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία ζητά η ΠΕΕΚΠΕ
Τέσσερα μυστηριώδη αντικείμενα και το γιγάντιο «Τείχος του Νοτίου Πόλου» ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος
Τέσσερα μυστηριώδη αντικείμενα και το γιγάντιο «Τείχος του Νοτίου Πόλου» ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος
Οι υποθέσεις των αστρονόμων για τη φύση, την ηλικία και την απόσταση των αντικειμένων από τη Γη
Τέσσερα μυστηριώδη αντικείμενα και το γιγάντιο «Τείχος του Νοτίου Πόλου» ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος