ispania koronoios
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους για όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών

Οι αρχές στην Ισπανία ανακοίνωσαν ότι από αύριο Πέμπτη είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων από όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών.

“Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δρόμους, τους υπαίθριους χώρους και σε κάθε δημόσιο κλειστό χώρο (…) όταν δεν είναι εφικτό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων”, αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα.

“Αυτό αφορά όσους είναι άνω των έξι ετών”, αναφέρεται στο διάταγμα, με εξαίρεση όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή όσους μπορούν να δικαιολογήσουν “για λόγους ανάγκης ή ανωτέρας βίας” τη μη χρήση μάσκας.

Στο διάταγμα δεν διευκρινίζεται η επιβολή προστίμων για τους παραβάτες.

Από τις 4 Μαΐου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς στην Ισπανία.

Το νέο διάταγμα αφορά όλες τις επαρχίες της Ισπανίας, μια χώρα που επλήγη πολύ από την επιδημία του κορονοϊού, με 232.037 κρούσματα και 27.778 θανάτους.

Πλέον η μετάδοση του ιού έχει μειωθεί σημαντικά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Χθες ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε κάτω από το όριο των 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Βόνιτσα - Λευκάδα: Ένα ακόμα έργο που ολοκληρώθηκε - Βελτίωση υποδομών για τους επισκέπτες (Βίντεο)
Πρόκειται για ένα κρίσιμο κομμάτι του οδικού άξονα που συνδέει τη Λευκάδα με τον Δυτικό Άξονα και το Άκτιο, βελτιώνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις...
Κυριάκος Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Βόνιτσα - Λευκάδα: Ένα ακόμα έργο που ολοκληρώθηκε - Βελτίωση υποδομών για τους επισκέπτες (Βίντεο)
patates tiganites
Τηγανητές πατάτες χωρίς τύψεις: Πώς να τις φτιάξετε στο air fryer, τραγανές και πιο υγιεινές από ποτέ
Τραγανές πατάτες που θυμίζουν τις τηγανητές σε γεύση και εμφάνιση, αλλά χωρίς την επιβάρυνση του τηγανίσματος
Τηγανητές πατάτες χωρίς τύψεις: Πώς να τις φτιάξετε στο air fryer, τραγανές και πιο υγιεινές από ποτέ