«Στην πρώτη μου βάρδια, κράτησα το χέρι μιας ηλικιωμένης που κατέληξε»
Η συγκλονιστική ιστορία μιας νοσηλεύτριας από τη Μεγάλη Βρετανία

Την δική της ιστορία διηγείται η Victoria Meynell, νοσηλεύτρια που ρίχτηκε στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Victoria, μαζί με χιλιάδες άλλους ιατρούς, νοσηλευτές, επαγγελματίες του χώρου της υγείας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS), για να υποστηρίξει την προσπάθεια καταπολέμισης του κορονοϊού.

Υγειονομικοί που είχαν αποχωρήσει από το NHS κλήθηκαν να επιστρέψουν στην υπηρεσία και να βοηθήσουν να σωθούν όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές είναι δυνατόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του bhf.org.uk.

Η Victoria, νοσηλεύτρια με προϋπηρεσία στο NHS, διηγήθηκε τη δική της ιστορία:

«Όταν έκανα την αίτηση για να μπω στην "πρώτη γραμμή", βρέθηκα σε λειτουργία "αυτόματου πιλότου". Είχα δει τις ειδήσεις για τον Covid-19 και την πίεση που ασκεί στο σύστημα υγείας, οπότε απλά ένιωσα πως όφειλα να βοηθήσω και είχα τα εφόδια για να το κάνω. Η διαδικασία της αίτησης για τους επαγγελματίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν αρκετά απλή, οπότε μόλις ολοκλήρωσα την διαδικτυακή μου εκπαίδευση, έκανα αίτηση για τέσσερις βάρδιες σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Πριν ξεκινήσει η πρώτη μου βάρδια είχα άγχος. Μου ανέθεσαν ένα τμήμα με ασθενείς του κορονοϊού την πρώτη μου μέρα. Μου παρέδωσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, μάσκα, ασπίδα, γάντια, προστατευτική στολή, σκουφάκι.

Με ενημέρωσε μια νοσοκόμος πως όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Στον θάλαμο νοσηλεύονταν κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς με ιδιαίτερες ανάγκες. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είχαν ζητήσει να μην τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση που η καρδιά τους σταματήσει να χτυπά(DNAR - Do Not Attempt Resuscitation, επομένως δεν αναμενόταν να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αν η κατάστασή τους χειροτέρευε.

Ο θάλαμος περιείχε έξι κλίνες, οι οποίες ήταν αποκομμένες από το κεντρικό κτίριο. Οι ασθενείς δεν επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν τις κλίνες και μπορούσαν να περπατάνε αποκλειστικά γύρω από τα κρεβάτια τους. Ήταν μια επιστροφή στις βασικές αρχές της νοσηλευτικής - φροντιζαμε απλώς οι ασθενείς να αισθάνονται άνετα, να είναι καθαροί, να τρώνε και να πίνουν νερό, ενώ τους παρείχαμε και φάρμακα.

Η νοσοκόμος με ενημέρωσε για μια ηλικιωμένη κυρία που ήταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Η γυναίκα είχε αποφασίσει να μην λάβει πλήρη ιατρική υποστήριξη και της παρείχαμε φροντίδα για να την κάνουμε να αισθανθεί άνετα στις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Μέσα σε 90 λεπτά, στην πρώτη μου βάρδια, της κράταγα το χέρι ενώ έφευγε από τη ζωή.

Εξαιτίας των περιορισμών στις επισκέψεις, η οικογένειά της δεν μπορούσε να είναι εκεί. Είναι εξαιρετικά στενάχωρο, καθώς δεν μπορούσε να έχει συγγενείς και κοντινά πρόσωπα σε αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ένιωσα μια μεγάλη τιμή και νιώθω ευγνωμοσύνη που μπόρεσα να είμαι εκεί για να την παηγορήσω».

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω από της ειδικής πλατφόρμας αιτήσεων του ΙΕΠ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα