Tom Moore
Ένας 99χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συγκέντρωσε με έρανο 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το προσωπικό του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)

Το ποσό των 2,5 εκατ. λιρών αντιστοιχεί σε περίπου 2.878.000 ευρώ. Ο απόστρατος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος χρησιμοποιεί έναν περιπατητήρα για να κινείται μετά το σπάσιμο του ισχίου του, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη θεραπεία που έλαβε στο παρελθόν και ήθελε να προσφέρει κάτι σε αντάλλαγμα. Το κρατικά χρηματοδοτούμενο NHS της Βρετανίας δέχεται έντονες πιέσεις καθώς νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών που πάσχουν από την Covid-19, τη νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των θανάτων από την νόσο που έχει καταγραφεί σε βρετανικά νοσοκομεία έφθασε τους 11.329 χθες, ο πέμπτος υψηλότερος αριθμός σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί δέχονται εγκώμια από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας για τη γενναιότητα και τον επαγγελματισμό τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανάρρωσε από τον ιό μετά από νοσηλεία του από γιατρούς και νοσηλευτές του NHS σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

«Όσα περισσότερα (χρήματα) συγκεντρωθούν, τόσο το καλύτερο, γιατί όταν εγώ ήμουν στο νοσοκομείο για το ισχίο μου και έπειτα για το κεφάλι μου, η νοσηλεία που δέχθηκα… ήταν απολύτως απίστευτη», δήλωσε ο Μουρ, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον έρανό του συνέχιζαν να αυξάνονται. «Ανά πάσα στιγμή, ήταν τόσο καλοί, τόσο χαρωποί, τόσο φιλικοί».

Δείχνοντας τα μετάλλια του καρφιτσωμένα στο τζάκετ του, είπε: «Η τύχη ευνοεί τους γενναίους, και αυτό είναι εκείνοι, είναι γενναίοι». Ο βετεράνος, που υπηρέτησε στην Ασία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, είχε ένα μήνυμα ελπίδας για τους συμπατριώτες του. «Αυτός είναι ο τρόπος που νομίζω ότι πάντα έβλεπα τα πράγματα: αύριο θα είναι μια καλή μέρα».

Ο Μουρ, που γίνεται 100 ετών στις 30 Απριλίου, ήλπιζε να συγκεντρώσει 500.000 λίρες, αλλά έχει πενταπλασιάσει το ποσό του αρχικού στόχου του και σκοπεύει να συνεχίσει. «Θα συνεχίσω και μετά τα γενέθλιά μου. Θα συνεχίσω να πηγαίνω όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή: lifo

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iPhone
SpeakON: Η συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τη φωνή σε έτοιμο κείμενο
Ένα νέο MagSafe αξεσουάρ για iPhone επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε μηνύματα, emails και σημειώσεις
SpeakON: Η συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τη φωνή σε έτοιμο κείμενο
papoudes
Προσωπικότητα μετά τα 60: Μια νέα επιστημονική ματιά που ανατρέπει όσα πιστεύαμε
Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες μας δείχνουν ότι η προσωπικότητα δεν είναι τόσο σταθερή όσο θεωρούσαμε, ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Προσωπικότητα μετά τα 60: Μια νέα επιστημονική ματιά που ανατρέπει όσα πιστεύαμε
dimitriaka_0.jpg
Πρωινό: Η τροφή του που μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση
Το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν επηρεάζει μόνο την ενέργεια και το σώμα, αλλά φαίνεται πως παίζει ρόλο και στη λειτουργία του εγκεφάλου και της ψυχικής...
Πρωινό: Η τροφή του που μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση