uk coronavirus
Οι Ηνωμένες Πολιτείες η πλέον πληγείσα χώρα τόσο από πλευράς θανάτων όσο και κρουσμάτων

Η πανδημία του νέου κορονοϊού προκάλεσε τουλάχιστον 114.539 θανάτους σε όλο τον κόσμο αφότου εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό που κατήρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο με στοιχεία από επίσημες πηγές σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα από 1.853.300 κρούσματα μόλυνσης έχουν διαγνωσθεί επίσημα σε 193 χώρες και περιοχές από την έναρξη της επιδημίας. Ωστόσο ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά πάρα ένα κλάσμα του αληθινού αριθμού των μολύνσεων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός χωρών διενεργούν τεστ μόνο στα περιστατικά που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Από αυτούς τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, 395.000 θεωρείται σήμερα ότι έχουν θεραπευθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τον κορονοϊό στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο από πλευράς θανάτων όσο και κρουσμάτων, με 22.109 θανάτους για 557.590 κρούσματα. Τουλάχιστον 41.831 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Ιταλία με 19.899 θανάτους σε σύνολο 156.363 κρουσμάτων, η Ισπανία με 17.489 θανάτους (169.496 κρούσματα), η Γαλλία με 14.393 θανάτους (132.591 κρούσματα) και η Βρετανία με 10.612 θανάτους (84.270 κρούσματα).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει καταμετρήσει επισήμως 82.160 κρούσματα (108 νέα από χθες μέχρι σήμερα), εκ των οποίων 3.341 θανάτους (δύο νέοι θάνατοι), ενώ 77.663 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Η Ευρώπη είχε συνολικά σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας 78.152 θανάτους σε σύνολο 942.340 κρουσμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς 22.857 θανάτους (581.883 κρούσματα), η Ασία 4.989 θανάτους (140.154 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 4.901 θανάτους (101.742 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 2.778 θανάτους (64.924 κρούσματα), η Αφρική 791 θανάτους (14.440 κρούσματα) και η Ωκεανία 71 θανάτους (7.825 κρούσματα).

Ο απολογισμός αυτός καταρτίσθηκε με βάση στοιχεία που συνέλλεξαν τα κατά τόπους γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσείο
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης
Όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να αποκτήσουν τριετή κάρτα ελεύθερης εισόδου σε κρατικά μουσεία και αρχαιολογικούς...
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης
κινητό τηλέφωνο
Απαγορεύονται άμεσα δύο δημοφιλή κινητά – Επικίνδυνα για σένα και τα κατοικίδιά σου!
Η ΕΕΤΤ αποσύρει δύο μοντέλα κινητών για λόγους δημόσιας ασφάλειας και προστασίας των καταναλωτών
Απαγορεύονται άμεσα δύο δημοφιλή κινητά – Επικίνδυνα για σένα και τα κατοικίδιά σου!