ifaisteio
Σοροί παραμένουν στο νησί όπου εξερράγη το ηφαίστειο - Συνεχίζονται οι έρευνες - 22 επιζώντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Οι φόβοι για μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου της νήσου Ουάιτ οδήγησαν τις αρχές να μην στείλουν, προς το παρόν, διασώστες, προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των 9 αγνοουμένων.

Η έκρηξη της Δευτέρας στο νησί, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν οι αρχές, καθώς δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών 7 Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία μέχρι πρότινος έκανε λόγο για 8 αγνοουμένους.

Οι σοροί τους παραμένουν στο νησί, όμως οι συνθήκες κρίθηκαν σήμερα πάρα πολύ επικίνδυνες για να σταλούν ομάδες διάσωσης στο σημείο και να επιτραπεί στους ιατροδικαστές και τους ειδικούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων.

«Κάθε ημέρα που περνάει και δεν βρίσκουμε τις σορούς είναι και μια μέρα αγωνίας για τους συγγενείς τους (…) όμως αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες μας λένε ότι ο κίνδυνος είναι απλά πάρα πολύ υψηλός» δήλωσε η Σάρα Στιούαρτ-Μπλακ, η διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Οι 22 επιζώντες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα, παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία Στιούαρτ Νας, τα τραύματα, που έχουν υποστεί οι τουρίστες και οι ξεναγοί, είναι τόσο σοβαρά, που ορισμένα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

«Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, έχουν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα στο δέρμα τους, όπως επίσης σε εσωτερικά όργανα» εξήγησε σήμερα ο Νας.

Συνολικά, 47 τουρίστες και ξεναγοί βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες 40-60% να συμβεί μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί.

«Θα ήταν τρέλα να στείλουμε άνδρες και γυναίκες στο νησί Ουάιτ», την ώρα που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους διασώστες, εξήγησε ο Νας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιστροφή ενοικίου
Επιστροφή ενοικίου: Νέα πληρωμή σε χιλιάδες δικαιούχους από την ΑΑΔΕ
Η πληρωμή αφορά πολίτες που είχαν μείνει εκτός της προηγούμενης καταβολής ή είχαν λάβει μειωμένο ποσό λόγω ελλιπών στοιχείων
Επιστροφή ενοικίου: Νέα πληρωμή σε χιλιάδες δικαιούχους από την ΑΑΔΕ
Φορολογικές ρυθμίσεις
Φορολογικό «ραντεβού» πριν την Πρωτοχρονιά: Όσα πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου
Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μια σειρά από φορολογικές και οικονομικές υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις,...
Φορολογικό «ραντεβού» πριν την Πρωτοχρονιά: Όσα πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου
μητσο
Ένταση μεταξύ αγροτών και της Κατερίνας Παπακώστας της ΝΔ: «Μαζέψτε τον Μητσοτάκη» (Βίντεο)
Όταν η Κατερίνα Παπακώστα επικαλέστηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόσκλησή του προς τους αγρότες, από το συγκεντρωμένο πλήθος ακούστηκε η φράση:...
Ένταση μεταξύ αγροτών και της Κατερίνας Παπακώστας της ΝΔ: «Μαζέψτε τον Μητσοτάκη» (Βίντεο)