ifaisteio
Σοροί παραμένουν στο νησί όπου εξερράγη το ηφαίστειο - Συνεχίζονται οι έρευνες - 22 επιζώντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Οι φόβοι για μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου της νήσου Ουάιτ οδήγησαν τις αρχές να μην στείλουν, προς το παρόν, διασώστες, προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των 9 αγνοουμένων.

Η έκρηξη της Δευτέρας στο νησί, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν οι αρχές, καθώς δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών 7 Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία μέχρι πρότινος έκανε λόγο για 8 αγνοουμένους.

Οι σοροί τους παραμένουν στο νησί, όμως οι συνθήκες κρίθηκαν σήμερα πάρα πολύ επικίνδυνες για να σταλούν ομάδες διάσωσης στο σημείο και να επιτραπεί στους ιατροδικαστές και τους ειδικούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων.

«Κάθε ημέρα που περνάει και δεν βρίσκουμε τις σορούς είναι και μια μέρα αγωνίας για τους συγγενείς τους (…) όμως αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες μας λένε ότι ο κίνδυνος είναι απλά πάρα πολύ υψηλός» δήλωσε η Σάρα Στιούαρτ-Μπλακ, η διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Οι 22 επιζώντες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα, παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία Στιούαρτ Νας, τα τραύματα, που έχουν υποστεί οι τουρίστες και οι ξεναγοί, είναι τόσο σοβαρά, που ορισμένα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

«Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, έχουν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα στο δέρμα τους, όπως επίσης σε εσωτερικά όργανα» εξήγησε σήμερα ο Νας.

Συνολικά, 47 τουρίστες και ξεναγοί βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες 40-60% να συμβεί μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί.

«Θα ήταν τρέλα να στείλουμε άνδρες και γυναίκες στο νησί Ουάιτ», την ώρα που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους διασώστες, εξήγησε ο Νας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
Αγώνες με νόημα ή φωτογραφικές απεργίες; Η απάντηση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στη ΔΑΣ
Συνδικαλιστική κόντρα στο Δημόσιο: Παρεμβάσεις vs ΔΑΣ για την απεργία της 31ης Μαρτίου
Αγώνες με νόημα ή φωτογραφικές απεργίες; Η απάντηση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στη ΔΑΣ
συλλογή Χόιερ
Καισαριανή: Παρουσιάστηκε μέρος της φωτογραφικής συλλογής Χόιερ
Υπάρχουν και φωτογραφίες που έχουν ληφθεί αμέσως μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, οι οποίες δεν θα δημοσιοποιήθηκαν λόγω...
Καισαριανή: Παρουσιάστηκε μέρος της φωτογραφικής συλλογής Χόιερ
βουλη
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τη διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Δώδεκα βουλευτές ζητούν πρόβλεψη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της ομογένειας χωρίς επιμίσθιο
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τη διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας εκπαιδευτικών στο εξωτερικό