Ελέφαντες
Φιλοζωικές οργανώσεις πίεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει η κακομεταχείριση των ζώων

Οι αρχές της Καμπότζης αποφάσισαν να απαγορεύσουν στην γνωστή περιοχή Άνγκορ τις βόλτες με ελέφαντα, οι οποίες όπως καταγγέλλουν οργανώσεις προστασίας των ζώων αποτελούν μια βάναυση πρακτική.

Οι βόλτες στην πλάτη των παχύδερμων δεν θα επιτρέπονται πλέον στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής από τις αρχές του 2020, δήλωσε στο AFP ο Λονγκ Κόσαλ, εκπρόσωπος της αρχής που διαχειρίζεται τον χώρο.

«Η χρήση ελεφάντων για εμπορικούς σκοπούς δεν επιτρέπεται πια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ορισμένα από αυτά τα ζώα έχουν «ήδη γεράσει».


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πέντε από τους 14 ελέφαντες που χρησιμοποιούνταν για να κάνουν βόλτες τον κόσμο στο αξιοθέατο αυτό έχουν ήδη μεταφερθεί σε δάσος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου σαράντα χιλιομέτρων.

Οι βόλτες με ελέφαντα προτείνονται στους τουρίστες στην Καμπότζη, το Βιετνάμ, το Λάος ή ακόμη την Ταϊλάνδη.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ζώων καταδικάζουν την πρακτική αυτή, καταγγέλλοντας την εκπαίδευση ελεφάντων σε μικρή ηλικία, κατά την οποία χρησιμοποιούνται ορισμένες φορές πολύ βίαιες μέθοδοι, και τον φόρτο εργασίας των ζώων αυτών.

Το 2016 ένας ελέφαντας άφησε την τελευταία του πνοή αφού έκανε βόλτα στην πλάτη του τουρίστες στο συγκρότημα του ναού Άγκορ Βατ ενώ έκανε υπερβολική ζέστη. Το ζώο εργαζόταν αδιάκοπα επί περίπου 45 λεπτά προτού καταρρεύσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φρούτα
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
Παρόλο που τα φυσικά σάκχαρα τους συνοδεύονται από θρεπτικά οφέλη, σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να περιορίσουν την κατανάλωση υδατανθράκων, η...
Ποια είναι τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα
mouseio-proslipseis.jpg
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο
Μουσείο Ακρόπολης: Ποια ημέρα του Σεπτεμβρίου και ποιες ώρες θα είναι δωρεάν η είσοδος
Μουσείο Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος για όλους – Πότε και πώς θα μπείτε χωρίς εισιτήριο